סדנת ״בישול מנחם״ של רותם ליברזון המלכה ❤️

אני מניחה שהגעתי למסקנה שאני אוהבת סדנאות ליום . אני אוהבת את הרעיון שאת באה לכמה שעות לומדת משהו ממוקד וממשיכה הלאה, לא חוזרת , אין מבחנים אין שיקים דחויים לשעורים שאת לא הופעת אליהם ואין שחיקת החומר .

לקום בבוקר סתווי  בדירתי בתל אביב ולנסוע לנמל תל אביב להשתתף בסדנת אוכל מנחם של רותם ליברזון במתחם הסופר מפנק "בוןלטוהאופ" זאת אחת הפנינים של חיי הפנסיה  המוקדמת המתוקה שלי .

הגעתי  לנמל תל אביב ביום שישי בבוקר, חניה בשפע נו טוב ,כי היה  רק עשר בבוקר ,מתחם המטבחים המשובח שהוא בעצם חנות מאד מפוארת לעיצובי מטבח ובחלקו יש  אולם לסדנאות . האולם הארוך והמרווח ,מחולק לשולחנות וכיסאות למשתתפים וממול משטחי עבודה,תנורים , כריים, מקררים והמון ריחות צבעים וטעמים . כל ההכנות לסדנה כל ההשקעה ממש נושא להערצה כי אני מבינה בהכנה לאכול זאת הסיבה שאני לא מבשלת הרבה. לאכול זה כבר סימפוניה אחרת אצלי.

את רותם אני מכירה מהפוסטים המזמינים בבלוג האוכל שלה בסלונה. את אבנר לסקין הכרתי בפייסבוק לפני כמה שנים ואנחנו עוקבים אחד אחרי השניה באינסטגרם . שילוב  של האוכל המנחם של רותם עם הלחמים המדהימים של אבנר היה שילוב מנצח בעיניי. היה לו אגב מטבל עגבניות סופר חריף , שאני חייבת לפנות אליו לקבל את המרשם.
הסתכלתי סביבי, היו  נשים  גברים ואפילו נערה צעירה שהסתבר שהיא הבת של שירה מרגלית מבעלות סלונה שגם השתתפה בסדנה אגב קלטתי אותה במצלמה בפעולת מילוי ירקות.
כמובן אני שלא יכולה ללכת לשום מקום מבלי לספק לעצמי איזו "פאדיחה חברתית" והפעם היא היתה בדמות קרן מור שאמרתי לה שאפסט היא מוכרת לי. היא מצידה, החזירה לי מטבע שובב, אחרי שהיא אמרה לי שהיא קרן מור היא סיפרה לי שהיא תימניה . אני כמובן האמנתי לה , למה שלא האמין? אני הרי ממוצא טריפוליטאי אז מה ? אבל החברה שלה ברוריה ביקשה ממני להרגיע כי היא עובדת עלי .בחינניות .
אבל הרי לא בשל כך אני כותבת את הפוסט הזה.

אני רוצה לשתף אותכם בזה שבסדנה כזאת אתם יכולים לקבל טייפים לכל מיני מוצרים  ירקות תבלינים  שבחיים לא ידעתם שהם קיימים . כל הסיורים של רותם בשוק לוינסקי עם הריחות והטעמים נשמעים לי כמסע שהייתי מצטרפת אליו בשמחה. למדתי על קמח שקדים, קמח חומוס ,ירקות מסוגים שלא ידעתי שקיימים ותבלינים שהיו חדשים לי אבל מה זה טעימים באוכל כמו הל שבחיי לא טעמתי, חוץ מפעם ההיא בקפה שחור בטאבה, לפני מליון שנה . עכשיו הוא יכנס למטבח שלי.

התפריט היה עשיר וחגיגי.

אני לא עומדת לדווח על כל תבשיל כי אני אראה פתטית אבל היה שווה כל ביס.

אוכל מנחם:

מרק עדשים עם קציצות בשר.

תבשיך טלה בבטטה.

עוגת אורז ירוקה.

תבשיל דג וירוקים.

גונדי קציצות חומוס ועוף.

תבשיל קציצות בשר בחצילים ושזיפים.

עלי מנגולד ממולאים.

לא היו מנות אחרונות וטוב שכך. מה שאני צריכה זה מנות אחרונות ממש.

אבל כן הייתי מחליפה את אחת המנות במנה אחרונה, אולי עוגת סולת עם שקדים? שתוגש עם תה  מנחם בסוף. רק אומרת. היה נפלא שמעתי שיש עוד  סדנה שלה בשישי הקרוב , תנסו להגיע. אלופה.

תודה על החוויה.

 

IMG_7880.JPG

IMG_7881.JPG

המלכה  רותם בפעולה~

IMG_7882.JPG

אתם מרגישות את האווירה? כייף זה היה!

 

IMG_7873.JPGברוריה איתי אחרי הטעימות~

IMG_7886.JPG

הקיצוץ והמומחיות ~

 

IMG_7887.JPG

IMG_7885.JPG

IMG_7888.JPG

כולם בהיכון למילוי

 

IMG_7895.JPG

 

 

 

 

IMG_7893.JPG

IMG_7894.JPGחלק מאורחי הסדנה

 

 

 

IMG_7891.JPGקציצות מדהימות 

IMG_7889.JPG

האורז הירוק מוכן להכנת העוגה. שלא ממש יצאה עוגה אבל היה לו טעם גן עדן.

IMG_7892.JPGהכנת הממולאים

IMG_7890.JPG

 

גונדי קציצות חומוס ועוף.

IMG_7899.JPG

IMG_7896-0.JPG

 

 

הלחמים של אבנר חבל שאי אפשר להריח

IMG_7897.JPGהבישולים הבו זמנים; ממש ניצוח על סימפוניה של סירים.

 

צילומים של האחד והיחיד מתן כץ matan katz    חוץ מהתמונה של קרן מור. שצולמה על ידי.

נאוה רייץ
Tel Aviv born , living in the USA since 1982 a mother of two boys Ariel 23 and Jordan 21, will live partly in new york city , Amsterdam and mainly Tel Aviv .after a brain surgery in 2012, early retirement from my line of work as a baby bedding designer at www.navasdesigns.com ,attached to dutch guy Albert ~ ~ love my new life in Hebrew and English~