סדנת בלוגריות עם השף איתמר דוידוב- tres-pesos

צהרים טובים,

התכנסנו מספר בלוגריות קולינריה בבית השף המוכשר איתמר דוידוב- אכסניה נאה ביותר ,צבעונית ,חמה ומזמינה מול הים.

את השף דויבוב אני מכירה ומוקירה מאירועים קודמים שהוזמנתי אליהם אשר התנהלו בניצוחו ,שף של אוכל מקסיקני מוכשר לכל הדעות ולדעתי רק מהבחירה הזו של הנישה הכל כך צבעונית, פיקנטית ומקפיצה של המטבח הזה, זה כבר מעיד על אופיו של איתמר.

התרגשתי מאוד להגיע לביתו ולראות מקרוב ובאינטימיות רבה אותו ואת אוראל השף התפעולי של טרז פזוס שסייע והכין מטעמים.

הכל נעשה כמובן ממוצרים של המפעל. תיכף ארשום כאן את התפריט של הארוחה המשגעת והחוויה שחווינו.

הדרך שבה השף דוידוב מעביר את הידע הרב שרכש במסעותיו במקסיקו, ומיטיב לעשות זאת גם במילים וגם במעשים נהדרים במטבח. הכל בטוב טעם, בצניעות, בידע מצוין, בתשוקה ובאנושיות. (זאת פגשתי גם בספרו הנהדר- "מקסיקו אהובתי- רעיון למתנה מושלמת לחג).
השף דוידוב חי את מקסיקו ברמ"ח איבריו ,אני נפעמתי לראות אותומכין את המטעמים המקסיקניים.
תענוג של אוכל,אשר ממש מספר את קורותיו וחוויותיו במקסיקו. וכל שחולף הזמן אני מתוודעת לעוד ועוד מטעמים במטבח המקסיקני הכל כך צבעוני ופיקנטי.
יש לי הרושם שהישראלים מאוד אוהבים את סוג המטבח הזה, מחוברים אליו והוא ממש פופולרי במחוזותינו בשנים האחרונות וטוב שכך.
אוכל עם הרבה רבדים וטעמים נפלאים ועמוקים.
המטבח מגוון וגם עשיר ולא "פלצני", אוכל שמדבר אל לבי ובטני גם יחד. ועושה זאת במסירות אין קץ.

.ובכן מה אכלנו באירוע המכונן עם המוצרים של tres pesos הכשרים לפסח.

זה היה יום חם מאוד וכמתבקש המשקה המרענן שלגמנו בהנאה מרובה היה – חמאייקה – שהינו חליטת היביסקוס . משקה בריא וטבעי שאפשר גם להגישו בחורף בגירסתו החמימה.
במידה ורוצים להופכו למשקה אלכוהולי, ניתן להוסיף מרגריטה טובה וליים. מתכונים תוכלנה/ו למצוא באתר של tres-pesos.

איתמר ואוראל הראו לנו את שלבי הכנת סלסת העגבניות המדהימה שהוגשה עם מגדל הנאצ'וס המטריף.

* גואקמולה – מטבל אבוקדו שאוכלים בכל בית במקסיקו ,זן האבוקדו הכי מתאים למטבל הוא האס. ובמידה שהוא לא בנמצא, פשוט להוסיף כמה כפיות שמן זית.
הכלי שהשתמשו בו להכנתו הינו – מולקחטה- שזה העלי והמכתש של המקסיקנים, העשויים מאבן וזהו כלי מהמם בפני עצמו. אפשר גם למי שאין למעוך במזלג.
כל החוויה היא נהדרת גם למראה עין וגם בעשייה עצמה עם המולקחטה, שאגב ניתן להשיגה בחנויות המתמחות.

tex tex

4-6 מנות

1 עגבניה בשלה קצוצה
1/2 כפית מלח
2 אבוקדו בשלים מזן האס או 300 גרם אבוקדו טבעי טרז פזוס
1/3 כוס מיץ לימון או ליים סחוט טרי טרז פזוס.
2-1 כפות צ'ילי חלפניו טרי או כבוש קצוץ לקוביות קטנות
4-2 כפות עלי כוסברה קצוצים גס ללא הגבעולים הקשים.

גיוונים
1/2 כוס סלסה ורדה מוכנה
1/2 כוס בצל קצוץ דק
1 שן שום קטנה כתושה.

מעבירים את העגבניה הקצוצה למסננת ומפזרים עליה את המלח. מניחים במקרר לחצי שעה לניקוז הנוזלים. מוציאים את תוכן האבוקדו בכף לקערה בינונית. מתבלים מיד במיץ הלימון או הליים. מועכים בעזרת מזלג או המולקחטה.
מוסיפים את העגבניה הקצוצה, החלפניו והכוזברה שזה החיים ועם האבוקדו ומערבבים.
אם משתמשים בסלסה ורדה, בצל או שום, מוסיפים אותם כעת .מערבבים ומניחים לחצי שעה לספיגת טעמים. מגישים בטמפרטורת החדר.

להגיש בליווי טורטייה צ'יפס או בשמם המקסיקני – טטופוס, או פשוט עם נאצ'וס תירס טרז פזוס.

* טיפ למעיכת האבוקדו- חוצים אותו לשניים ומוציאים הגלעין. מסמנים בחוד של סכין ריבועים בגודל 1 כפול 1 ס"מ בערך. מוציאים התוכן בסיוע כף וממשיכים לפי הוראות המתכון.

המרק המדהים, מעודן ופיקנטי גם יחד. מרק אהוב שהוגש עם קוביות קטנטנות של ירקות .הכל צבעוני ומתובל ומקושט בצ'ילי חלפניו אדמדם וסקסי.

כדורי הקניידלך העשויים מתערובת להכנת קניידלך מבית טרז פסוס. ההכנה מאוד קלילה. מפשירים הבצק מהמקרר ובידיים רטובות לשים ומכינים כדורים קטנים זהים בגודלם לקניידלך.

בבית הכנו קניידלך מטוגנים.

הרוטב- בצל ופטריות קצוצים דק מטוגנים. הוספנו שמנת וסחוג. מלח אטלנטי לאחר הטיגון של הכדורים. הוספנו את הכדורים לרוטב. יצאה מנה מטריפה.

ברוכים הבאים!

טורטיות כשרות לפסח-

https://www.trespesoshop.co.il/VSHOP/WSHOP.wzx?UC=trespesos&SingleItem=1096030