אני מאוד אוהבת סדנאות בישול, לא שאני בשלנית כזאת גדולה, או שהמטבח זה אחד מהאהבות הגדולות שלי, אני פשוט נהנית, לראות, להבין, להריח, להכיר טעמים חדשים… ותמיד ללמוד מהטובים ביותר…
לפני כחצי שנה, חברות הילדות המקסימות שלי הפתיעו אותי עם שובר לסדנת בישול טבעונית עם אורי שביט כמתנת יום הולדת, אז לקחתי איתי את המתבגרת הטבעונית שלי ללמוד, ושם באמת ראיתי כמה קל להכין, וגם ליהנות מאוכל טבעוני טעים ומגוון!
אז, עוד אכלתי הכל… אך הסדנה הזאת שינתה בי משהו… אורי שביט, עיתונאית אוכל, מנחת סדנאות טבעוניות, בעלת הבלוג המשפיע והמצליח "טבעוניות נהנות יותר", ופעילה למען בעלי חיים, עשתה לי שם משהו… הנינוחות שלה, הסבלנות להסביר ולתת טיפים שימושיים ומעשיים, הסובלנות וחוסר ההתלהמות שלה והיחס האישי שלה לכולם, תמיד עם חיוך, וכמובן השינוי שהיא עשתה, והדרך שבה היא פעילה… כבר בכמה הזדמנויות יצא לי להגיד לה מאז, שיש לה חלק גדול ומשמעותי במעבר שלי לטבעונות.
מאז אני כבר טבעונית למהדרין, מכינה המון מהמתכונים בבית בעצמי, המטבח שלי נהיה הרבה יותר עשיר ומגוון, ובכל זאת רציתי להגיע וללמוד קצת מתכונים חדשים ומרעננים, אז החלטתי להגיע שוב לסדנת בישול טבעונית ואם כבר סדנה טבעונית, אז של הגדולה מכולן… הפעם גם הגדלתי לעשות, והגעתי על תקן הסו שף!!! אמרתי לעצמי שאם כבר ללמוד, אז מקרוב…
הגעתי בהתרגשות שעה קודם, והתחלנו בהכנות, לשטוף, לסדר, להכין דברים מראש. תוך כדי ארגון הדברים, גיליתי על הדרך, שמגיעים לסדנה הפעם גם שני אנשים פעילים ומוכרים מאוד בעולם הטבעונות בארץ, שההיכרות שלי איתם עד עכשיו הייתה רק דרך המחשב, אז התרגשתי עוד יותר… עכשיו בכלל הייתי צריכה לעמוד בסטנדרטים גבוהים ולהוכיח את עצמי כסו שף מוצלחת במיוחד!
ההתרגשות חלפה מעט, התחילו להגיע המשתתפים, מזגנו קאווה קרה לכוסות, הרמנו לחיים, והתחלנו לבשל…
החל ממנות של ממרחים טבעונים מדהימים של שעועית לבנה עם שמן זית וזעתר, כמו לאבנה ממש, וממרח פסטו תרד ועגבניות מיובשות.
דרך קציצות, מדהימות וטעימות במיוחד, מאפונה וכרישה עם נענע ולימון, המוגשות על סלסת עגבניות, שאת העגבניות המגורדות, אני במו ידיי הכינותי מראש… (וחיזקתי את שרירי הידיים, במקום ה-TRX שפספסתי בבוקר…).
ריזוטו אורז מלא ואספרגוס מגרה ממש, עם מלא הפתעות טעימות בפנים, בעל טעם ומרקם קטיפתי ועשיר.
והשוס… שבלולי ארטישוק וזיתים – יענו בורקס!! מבצק פילו, טעים טעים, עם מלא כוסברה גם, כמו שאני אוהבת. היה מרגש, קודם כל לא אכלתי בורקס כבר שנים, כי זה ממש לא בריא… רק פה ושם כזה, ומאז שאני טבעונית, בכלל ירד מהפרק, ואני… מאפים הכי עושה לי את זה! אז אכן היה מרגש. בדיוק שבוע לפני כן, אכלתי את הבורקס, הטבעוני הראשון שלי, מנה מדהימה במסעדה טבעונית מוכרת בתל אביב, אז נשאר לי טעם של עוד.. והנה זה בא.. אמנם עם שמן, חייבים לשמן את הבצק, אך בלי טיפת מרגרינה!!! ורק עם דברים טובים בפנים.
וכמובן, לפינה החביבה עלי, הקינוחים… סיימנו את הסדנה עם גלידת בננות עם חמאת בוטנים, ועוגיות שוקולד צ'יפס מעולות.
אני ממליצה בשמחה לכולכם להגיע לסדנת בישול טבעונית, הבישול ביתי, טרי וטעים, המתכונים קלילים וכיפיים, לומדים לחדש ולגוון, נהנים מחברה של אנשים נעימים שבאים כמונו ללמוד ולחוות, ומה שבטוח, זאת תזונה יותר בריאה, ועל הדרך אנחנו גם עושים טוב לאחר! אז בכלל יצאנו מורווחים!!
אני יכולה לסכם בשתי מילים – היה טעים!
מקווה שגם עמדתי בציפיות של סו שף מקצועית… מי יודע, אולי זאת התחלה של ידידות מופלאה :))
* ולמי שעשיתי לו חשק:
http://vegansontop.co.il/vegan-culinary-consultant/






























