אתגר חנוכה: לביבות תרד ללא טיגון

ברוכים הבאים הגעתם למטבח של סבתא אילנה. מטבח עתיק, ותיק, בן 50 שנה, עם חמישה נכדים בלי עין הרע, סבא שמפרגן לארוחות ונכדים שאוהבים פינוקים מיוחדים מאוד.

ברוכים הבאים הגעתם למטבח של סבתא אילנה. מטבח עתיק, ותיק, בן 50 שנה, עם חמישה נכדים בלי עין הרע, סבא שמפרגן לארוחות ונכדים שאוהבים פינוקים מיוחדים מאוד.

עלי גפן מגולגלים, קלסונס עם גבינה, מרק שעועית, פרגית פלאפל, קובה. ירקות: ירקות ממולאים, מבושלים, מוקפצים, בתנור,במרק, בסלטים טריים, אפויים, על האש, בקיצור כל מה שיש.

אבל היום, בעידן שכולם חושבים איך לשמור על הבריאות והגזרה, הם מבקשים מסבתא קצת להתחשב ואת הקלוריות טיפה לחשב ואני, אחרי שנים של בישול שהכול ככה לפי העין ובנדיבות, משתדלת בכל המטעמים להמעיט בקלוריות ובשומנים.

מגיע קטן הנכדים מהגן  בחיוך ושמחה, סבתא הבאתי לך את פירמידת המזון במתנה, תראי סבתא, פה הכל כתוב וזה מאוד חשוב. ואני,  'בטח חשוב',  מהנהנת וחושבת 'חשבתי שפירמידות יש רק במצרים'. אני מביטה בפירמידה והיא מביטה בי ואני מחייכת,"חכי חכי עוד מעט מגיע חנוכה, נראה אותך חכמה".

חג פח השמן שמביא איתו לביבות וסופגניות, שמונה ימים של לביבות וסופגניות עם ריבה וקצפת. רגע לפני החג, סבתא קיבלה משימה – ללבב לביבות לכבוד החנוכה.

אבל המשימה הגיעה עם הוראות ברורות:

להתנסות בהכנת לביבות עם סיר ללא שמן, של "פיליפס". הייתי סקפטית לגביו, בזהירות שמתי אותו על המשטח, קראתי את הוראות ההפעלה, עולם דיגיטאלי הכול בלחיצה.

עכשיו צריך לבדוק את הסיר בפעולה. החלטתי להכין לביבות תרד, שכולם אוהבים בלי מרד. פותחים את המגירה,מכניסים את המזון לרשת כפית שמן תבלינים וקדימה מתחילים. בשלוש לחיצות של זמן, חום והתחל בישול, הוא ת'עבודה עושה לבד בלי פישול.

את העיסה הכנתי בקלי קלות, ליבבתי לביבות וקדימה משמנים את הרשת מכניסים את הלביבות, ווואלה יש הפתעות…

000

לביבות תרד ללא טיגון

001

 

002

 

003

 

החומרים:

10 קוביות של עלי תרד קפואים: מופשרים וסחוטים טוב

1 תפוח אדמה גדול, מגורר בפומפייה וסחוט היטב

כוס גבינה בולגרית מגוררת

ביצה

צרור כוסברה קצוצה

מלח

פלפל.

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל החומרים באהבה
  2. יוצרים לביבות קטנות ומורחים כל לביבה במעט שמן זית
  3. מכניסים לסיר הטיגון ל-15 דקות עד שמזהיב.

 

005

לסיכום

הפיליפס יפה וחתיך כבר אמרתי.

השיטה במכשיר קלה פשוטה ומדוייקת.

בסיום העבודה הפיליפס  מצפצף מודיע ומתריע, סיימתי!

הסיר שעשוי טפלון, מתנקה בקלות עם מים וסבון, הרשת עם מברשת בקלי קלות.

שורה תחתונה ואחרונה- הוא עושה עבודה טובה.

ןלמי שאין סיר ללא טיגון פשוא מאוד להומיא את התבנית הגדולה מהתנור

לפרוס נייר אפיה להבריש אותו במעט שמו זית להניח את הלביבות בתנור חם 180-200 ולאפות אותם עד שיזהיבו.

ותגידו סבתא אמרה אז קדימה תושיטו יד ותתכבדו עם חג שמח – ולא צריך חג כדי להכין אותם כל השנה. לבריאות

 

 Ilana_Wide_Philips

 

סבתא אילנה בישלה ארוחה
פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה