סברס אדום-סופר פוד נפלא הפרי ואבקתו.

סברס אדום התמונה של ‏לאה זוהר‏.

סברס ? מי שיאמר לידי את המילה יזכה בחיוך נרחב שכן בילדותי היו איתו כמה וכמה חוויות.

דודתי גרה ברחובות ליד הפרדסים לשעבר שמאז נכרתו ונבנו במקומם בתי מגורים .

כל בני הדודים הגיעו בחופשות לחגוג באויר ובאוירת החופש ובמיוחד אהבתי את בן דודי אריה .

נהגנו לברוח "לעשות בלגאן"כמו שאבי נהג לאמר ולצחוק .

ויום אחד ברחנו מכולם לפרדס ממול והחלטנו להביא הביתה דלי מלא בסברס שגדלו מסביב שכן הבעלים תחמו את המקום בהם שלא יגנבו את תוצרתם. הפרי היה יפה ,גדול וכתום להפליא .

רק שלא ממש ידענו איך נפטרים מהקוצים והגענו הביתה מלאים בקוצים בכל מקום ואבא שלי שלף ממני עשרות עם פינצטה. שלף וצחק ומאז למדתי כבר איך שולפים קוצים ואני אלופה בקילוף סברס כאלה שגם גדלו בהמונים בגינתי ,קילפתי והאכלתי תמיד את כולם .

כשאמרו שהוא מוריד רמות סוכר בדם הייתי סקפטית ובדקתי את עצמי שכן אני חולת סכרת .

אכלתי בלי הכרה מהם ואני יכולה לאמר שיש צדק בדברים והפרי לא מעלה את רמת הסוכרים בדם.

לפני מספר ימים  קבלתי הזמנה להשקת סברס אדום  ואבקת סברס מחוות "אורלי" שפיתחה את האוצר הזה.

בחוות צברי אורלי שברמת הנגב גדלים 1100 דונם של זנים נפלאים,צבר אדום, סגול, צהוב וכתום חדשים, ייחודיים, בקנה מידה עולמי.

החווה נחשבת למפעל חקלאי מהנגב המוביל בעולם בתחום.

צבר אינו זקוק לריסוס או מים מיותרים וגדל במקומות שחונים נפלא ולכן גם התוצרת מובחרת בחווה הממוקמת קרוב לדימונה.

בבוקרו של יום התכנסנו לחגוג את כניסתו של הסברס האדום לשוק לפחות כך חשבתי. בקפה לואיז הרימו כפפה לשיתוף פעולה  והכינו איתו מנות טעימות ואז אז הגיע הבעלים של חוות הגידול "אורלי" והביא איתו את בשורתו.

אחרי פיתוח של שנים הצליחו אנשי החווה  ליבש בקירור (כן כמו קפה מיובש בקירור) את הסברס וליצור אבקה ממנו. כזו שמלאה בטעם ,מלאה בסיבים וללא תוספים . הם ארזו את האבקה בשקיות המתאימות למה אחת ומשווקים זאת  לצרכנים כך שכל אחד יכול להינות מסברס שלא בעונה . מכל תכונות הפרי הבריאותיות. פשוט פותחים שקית ומכינים שיק או כל מתכון שחשבתם עליו .סופרפוד כמו שקוראים לו בכל מקום בעולם.

משפחת בלום הבעלים הגיעו  להסביר ולהציג את תוצרתם .אחרי שנות גידול ופיתוח בחוותם – חוות "אורלי "

את אבקת הצבר האדום החדשה-סופרפוד מלא בסיבים ובטעם .

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

לצבר תכונות בריאותיות מיוחדות-הוא מוריד את רמת הסוכר ואת הכולסטרול הרע בגוף וממומלץ לצרוך אותו . אלה מאי? אין צבר שלא בעונתו  וכאן באו אנשי חוות "אורלי" לעזרתנו ופיתחו את האבקה הזו. בקפה לואיז הכינו מהאבקה הזו מטעמים כמו סלט קטניות עם טחינה אדומה מאבקת הסברס וטעימה מאוד. התמונה של ‏לאה זוהר‏. מנת לאבנה הוכנה עם רוטב עגבניות מתובל בשום ואבקת סברס במקום סוכר לעגבניות.טעם וצבע אמרנו?התמונה של ‏לאה זוהר‏. לקינוח הגיע מוזלי טעים מלא פירות ויוגורט מחוזק באבקת סברס אדום במקום ממתיק וזה פשוט טעים.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

הגיעה גם צלחת פיורות ואגוזים עם רוטב יוגורט ממותק באבקת הצבר האדום.

סופרפוד מטריף.התמונה של ‏לאה זוהר‏.

בסופו של בוקר מחכים ומענג הסכים השף לשתפנו במתכון של שייק טעים שהגיש לנו .

מתכון להכנת שייק סברס

בשילוב אבקת סברס באדיבות קורי אוהד- שף קפה לואיז  המוכשר שפיתח מתכונים טעימים מאבקת הסברס

1 יח  סטיק אבקת סברס

2 כפות  אננס טרי

3 יח  תות טרי או קפוא

3 כפות חלב קוקוס

מים

קרח

אגבה כחולה 1 כפית

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.