מיד כשקניתי את קמח השמרים החדש שיצא לשוק והוא כשר לפסח תכננתי נסיונות
מתוקים
מלוחים
לביבות?
הפור נפל על מתוקים כי הייתי ממונה עליהם לליל הסדר וחוץ מזה ביתי בכורתי חלמה על סברינה…
בתחילה חשבתי על סברינה גדולה אבל מאחר וכל ילדיהם של אחים שלי שמתים על המתוקים שלי היו בערב המיוחד הזה
ההחלטה היתה על יחידות חמודות ומתוקות שפשוט נחטפו .
מה שכן למדתי שילדים אוהבים ריבה חלקה אז עבורם קושטו גם כאלו .
אפיתי אותן והשקיתי אותן ,מרחתי בריבה
את הקצפת והקישוט לקחתי בצידנית קטנה מפני שהן תהרסנה בנסיעה .
ההכנה פשוטה ,הטעם נפלא
רוצו להכין ותפתיעו בגדול.
צריך לבצק-
5 ביצים בינוניות
2 כוסות חד פעמיות קטנות לשתיה קרה סוכר לבן
כף תמצית רום
כוס חד פעמית שמן צמחי – השתמשתי בחמניות
2 כוסות חד פעמיות מי ברז
שקית קמח שמרים כשר לפסח
למריחה ריבה אדומה פשוטה
לציפוי- 3 מיכלי שמנת מתוקה 38% או לפרווה החליפו אותן בשמנת ריץ' כשרה לפסח
2 שקיקי סוכר וניל + 2 כפות סוכר לבן
לסירופ- כוס וחצי סוכר ושתי כוסות מים חד פעמיות
2 כפות תמצית רום שקופה שיש בסופרים .
ההכנה-
מקציפים ביצים וסוכר לקצף כמו לעוגת לקח
מוסיפים את שאר החומרים וממשיכים להקציף עד שהעיסה נפרדת מהדפנות..מנקים במרית וממשיכים ואם חסר מים מוסיפים.
מקציפים כך לפחות 10 דקות.העיסה צריכה להיות רכה כמו לספינג'.
מתפיחים בקערה כחצי שעה .
ממלאים קוקוטים קטנים שמיועדים למאפינס מחצית מגובהן ומניחים לתפיחה של לפחות שעה מכוסים במגבת מטבח .
הן יכפילו את עצמן.
אופים בתנור חם 180 מעלות כרבע שעה שיאפו וישחימו.
בינתיים מכינים סירופ מכוס וחצי סוכר ושתי כוסות מים חד פעמיות
מוסיפים 2 כפות תמצית רום שקופה שיש בסופרים .
כשעוגות חמות מרטיבים בסירופ קר או סירופ חם על עוגות קרות.
בקערה מקציפים 3 מיכלי שמנת מתוקה עם 2 שקיקי סוכר וניל ו2 כפות סוכר לבן
מורחים את העוגות בריבה פשוטה אדומה וחלקה אחרי שהושקו בסירופ..
מזלפים את השמנת ומקשטים בריבת פירות או דובדבנים.
מקררים היטב ומגישים .
כמה פשוט ככה טעים .














