לא כולם אוהבים דגים. אני יודעת. אבל דג סלמון כולם אוהבים. נדמה לי.
את המתכון לנתחי הדג הזה הזה אני מכינה לפחות פעם בשבוע כי הוא כל כך פשוט וקל להכנה ויחד עם זאת כה טעים.
תוסיפו לזה סלט ירוק ותפ"א בתנור והרי לכם ארוחה חמה, מזינה, מופחתת קלוריות ובדקות בודדות של עבודה.
לגבי הדג. אובכן, אין על דג סלמון טרי. אין על כך עוררין. הכי טוב. אבל כשאתם חוזרים בערב מהעבודה, עוברים שניה בסופר ומחפשים מה אפשר לעשות בצ'יק צ'ק,
לא יקרה כלום אם תקנו נתחי דג סלמון קפוא. בחיי שזה יוצא טעים, גם אם זה לא יעבור את מבחן "השפים". זה מה שאני עושה וזה עובר אצלי בבית חלק.
וזה הולך ככה:
6 נתחי דג סלמון (אני חותכת את הדג לקוביות 5X5)
3 כפות סויה
3 כפות רוטב טריאקי
כמה טיפות של שמן שומשום
2 שיני שום כתושות
מעט צ'ילי גרוס
מעט ממש מלח (כי הסויה מלוחה דיו)
שומשום – לפזר מעל
אופן ההכנה:
שוטפים את הדג ומניחים אותו על תבנית אפיה כשהעור כלפי מטה.
מערבבים את כל חומרי הרוטב ושופכים מעל הדג.
מפזרים מעט שומשום מעל
ולתנור, חום של 170/180 כ- 20 דק'.
נכון שזה ממש קל? עכשיו תספרו לי כמה שזה טעים.
בתיאבון













