אצלנו לא זורקים אוכל נקודה.
אני דור שני לניצולי שואה
אבא שלי היה אגרן לא קטן של קופסאות שימורים,כלי עבודה וכלי מטבח שלו – היינו סכינים כי היה קצב.
למדנו שאוכל שלא נאכל כך יאכל אחרת .
אז החומרים השתנו מאז וגם התיבול אבל לטעם טוב אין תחליף והיות שנשארו לי כמה שניצלים עבים וטעימים
ואני נוהגת להשתמש במה שיש בבית אז כל מה שנראה לי קשור וטעים הופך להיות תבשיל.
סבתא שלי קראה לזה – קוסוריקוס . היינו שאריות .
אלו השאריות הכי שוות בעולם ואם נותרו לכם כאלו לכו על זה ותכינו . כדאי לכם אפילו לטגן במיוחד שניצלים כדי להכין.
צריך 5-6 שניצלים עבים במשקל של 700 גרם לערך פרוסים דק לרוחבם (כל פרוסה כחצי ס"מ)
סלסילת פטריות שמפיניון פרוסות .
5-6 בצלים ירוקים שלמים חתוכים לקטעים של סנטימטר
3 שיני שום פרוסות דק
3 כפות טריאקי של אוסם בלבד
כף גדושה אבקת מרק פטריות
פלפל שחור גרוס טרי לפי טעם –אצלי אוהבים מודגש אז כחצי כפית
פלפל לבן לפי טעם
כוס מים קרים– 200 מיל
מעט שמן צמחי לטיגון . אני משתמשת בשמן תירס או חמניות
ואיך מכינים?
במחבת גדולה מחממים מעט שמן ומטגנים את הפטריות .
מוסיפים את החלק הלבן של הבצלים הירוקים שחתכנו וממשיכים בטיגון
מוסיפים את המים והתיבול
מוסיפים גם את אבקת המרק שתסמיך את הרוטב
מוסיפים את פרוסות השניצל ומבשלים יחד כ-10 דקות
אם חסרים מים מוסיפים מעט .
צריך להשאר מעט רוטב כמו בתמונה.
מגישים מעל פירה תפוחי אדמה חם או אורז לבן וגם פתיתים יתכנו ויחגגו יחד.
בתיאבון .














