הקיץ הזה, פעמיים בשבוע, אנחנו יושבים כל המשפחה בסלון וצופים במאסטר שף. הבנות כבר למדו הרבה טכניקות מהתוכנית. יודעות מה מתחבר עם מה ואיך לצלחת. לא פעם, כשהן שומעות מה המשימה, כל אחת מציעה איך להתמודד איתה. לפני שבוע הן הפתיעו אותנו ביום הנישואין שלנו והכינו לנו ארוחה מלאה, מהמנות הראשונות ועד הקינוחים. ממש הפכו את המטבח למסעדה. הכינו מראש את הקינוחים ואת הדברים שדורשים הכנה מוקדמת, אבל עבדו כל הערב במטבח, לפי ההזמנות שבחרנו מהתפריט שהכינו לנו. הן אפילו עבדו עם בונים, שהדביקו על השיש, כדי לדעת מה להכין לנו. למחרת בבוקר הגדולה אמרה לי, שהיא כל-כך נהנית לבשל, שידעתי ששתיהן ישמחו להעביר כמה שעות בכיף בסדנת בישול איטלקי.
![]()
יצאנו לבוקר בנות בגינת אוכל משק הלברכט, שבביתן אהרון. מהרגע שנכנסנו לגינה כל רגע גילינו עוד פינה קסומה: גינת ירקות ענקית, שולחנות פיקניק מתחת לעצי פרי, משק חי קטן, ארגז חול ענק עם סלים וטרקטורים לילדים ועוד שולחנות פעילות.
.
.
התחלנו בסיור בגינה. אחרי הסבר קצר על מאפייני המטבח האיטלקי עברנו לקטיף. הבנות קטפו את הירקות, שהיו צריכות לבישול: עגבניות, מלפפונים, חצילים, צמחי תבלין כמו בזיליקום ומרווה.
.
.
בתום הקטיף חזרנו לחדר הסדנאות. תמי הלברכט הסבירה מה מכינים בכל עמדה (כולם מכינים הכל) והילדים התפזרו בין העמדות השונות.
הבנות התחילו עם רידוד בצק פסטה. מהצד היה נראה שזו לא הפעם הראשונה שלהן. אבל אני יודעת שכן. הן הסבירו לי: "אמא, זה כל-כך פשוט. ראינו במאסטר שף."
.
.
הן רידדו ורידדו, שינו את המספרים במכונת הרידוד וכשהגיעו לעובי הרצוי, העבירו את הבצק לחלק של החיתוך. תוך כמה רגעים היה להן פט'וציני.
.
.
משם עברו לעמדת הניוקי ואפילו גרמו לתמי לשנות את המתכון, בגלל שהן לא אוהבות חרדל.
.
.
בזמן שהבצק של הניוקי המתין להכנס לסיר, הן הכינו פוקצ'ות
.
.
וגם גרדו עגבניות לרוטב של הפטוצ'יני
.
.
בסוף כל ההכנות, התיישבנו לאכול: ניוקי גבינות, פטוצ'יני ברוטב עגבניות, פוקצ'ות וסלט עגבניות.
.
.
היה יום נפלא וכיף. אני רק התבוננתי מהצד, צילמתי ונהנתי לראות אותן נהנות והן נהנו מכל רגע במטבח. המשפחה כבר הזמינה ארוחה איטלקית. כמה כיף, שבסוף הסדנה קיבלנו את כל המתכונים של תמי הלברכט. קבלו את המתכון שלה לניוקי גבינות עם הטוויסט של הבנות שלי.
ניוקי גבינות אלי אוליו
מצרכים לבצק הניוקי:
240 ג' מים
100 ג' חמאה
2 כפיות מלח
260 ג' קמח
1 כף חרדל חלק (אנחנו לא אוהבים חרדל – אז החלפנו ב-1 כף גבינת שמנת + 1 כף גבינת פרמז'ן מגורדת)
2 כפות עירית קצוצה (לילדים – אפשר לוותר)
1 כף פטרוזיליה קצוצה (לילדים – אפשר לוותר)
1 כף אמנטל מגורר
5 ביצים
מצרכים לרוטב שמן ופרמז'ן:
100 ג' חמאה
100 מ"ל שמן זית
3 עלי מרווה פרוסים לרצועות דקות
מעט מלח גס
100 ג' פרמז'ן
.
.
אופן ההכנה:
1. שמים בסיר מים, חמאה וכפית מלח. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומוסיפים את הקמח. מערבבים ברציפות עד שהבצק נפרד מהדפנות. ממשיכים לערבב כמה דקות. מעבירים לקערת המיקסר, מוסיפים חרדל (או גבינת שמנת ופרמז'ן), עשבי תיבול (אם רוצים) וכפית מלח. מערבבים עד שהתערובת אחידה.
2. מעבירים את המיקסר למהירות הכי איטית, מוסיפים 3 ביצים אחת אחרי השנייה. מגבירים מהירות ומוסיפים 2 ביצים אחת אחרי השניה. ממשיכים לערבב עד שהתערובת אחידה והבצק נעים למגע.
.
.
3. מעבירים את הבצק לשקית זילוף, מצננים חצי שעה.
4. ממלאים סיר עם מים ומביאים לרתיחה. לוחצים על הבצק שבשקית הזילוף עד שיוצאת חתיכה קטנה (1 ס"מ), חותכים עם היד ומכניסים לסיר המים הרותחים.
.
.
5. כשהניוקי צף מוציאים אותו לקערה.
.
.
6. מכינים את הרוטב במחבת רחבה: ממיסים יחד חמאה ושמן זית עם עלי המרווה. מוסיפים מלח גס, את הניוקי המוכנים, מערבבים. מוסיפים פרמז'ן ומגישים.























