לרגל יום האישה הבינלאומי, הוזמנתי בשבוע שעבר לערב העצמה נשית למסעדת נגילה בירושלים.
מסעדת נגילה ממוקמת בסימטה קסומה "משיח בורוכוב", ממש בלב שכונת "אבן ישראל" הוותיקה , האוטנתית והציורית, המקום כמו שנלקח מזמן אחר.
המסעדה נפתחה לפתחה 8 חודשים. 4 חודשים לפני הפתיחה התבצע שיפוץ במקום על-ידי האב, שהוא גם אחראי על העיצוב והריהוט של המסעדה.
מבנה המסעדה ממוקם בבית אבן יפיפה, ובמסעדה קשתות ותקרות גבוהות המעניקים חווייה, אווירה נעימה, רגועה במיוחד, ומזמינה. מאוד ייחודי למקום.
אחת מפינות החמד במסעדה – ויש כמה כאלה כאן
מסעדת נגילה הירושלמית, היא מסעדה המשלבת מנות צמחוניות וטבעוניות מהמטבחים ההודי, הקריבי והמזרח תיכוני. המקום ידוע בסלטים המיוחדים והטריים, פסטות ותבשילים ביתיים. הדגש כאן בתפריט הוא על מרכיבים וחומרי גלם טריים, איכותיים ובריאים, היישר משוק מחנה יהודה שנמצא ממש בסמוך . ומי שרוצה מנת דג מוזמן להזמין מראש.
ומה מיוחד במסעדה נגילה? המקום כולו מנוהל אך ורק על-ידי נשים. גילה פולדס, היא בעלת המסעדה והבת שלה חנה-יסמין, יפיפיה בעלת עיניים ענקיות וטובות, עם טורבן שמכסה את שערה היא לא רק השפית הראשית אלה גם זמרת המקום שמנעימה בשירתה את אורחי המסעדה. במסעדה גם תערוכות מתחלפות של אמנים מקוריים.
כמה אהבה ופרגון יש כאן בין אם לבת – וזה בהחלט משפיע לטובה על האווירה והאנרגיות המיוחדת שיש במסעדה
כשדיברו איתי על אוכל צמחוני-טבעוני, אמרתי: מה פתאום אני!!! אני רק קרניבורית. מה כבר יכול להיות טעים במנה צמחונית או טבעונית?
אחרי הארוחה כאן, השתנתה דעתי. הופתעתי לחלוטין מהתפריט, מהטעמים ומהמנות שטעמתי.
אז מה היה לנו בתפריט הארוחה:
לפתיחה קיבלנו את לחם הבית מחיטה מלאה 70% שנאפה במקום, בליווי לימונדה צוננת

במזטים היו: קוביות קולורבי שמן זית ובזיליקום, סלט חציל קלוי, קוביות עגבנייה וטחינה, סלט סלק, תפוח ואגוזים, סלט עגבניות שרי, שמן זית ופסטו, גרגירי חומוס, פרוסות לימון ובצל סגול, לימון כבוש – מנה צבעונית וטעימה. כל הסלטים היו טריים ועשויים מחומרי גלם איכותיים
מרק כרובית עם מנגולד וארטישוק ירושלמי ומרק בטטה עם ערמונים וג'ינגר. המרקים היו סמיכים וטעימים בדיוק כמו שאני אוהבת. קשה לי להחליט מה היה יותר טעים, כי שניהם היו מצויינים.
קציצות ירק – קציצות ירוקות (מנגולד, כרישה וקישוא, קמח חומוס וטחינה) הוגשו עם קערית יוגורט ומעל סומק – הקציצות נאפו בתנור ללא ביצים היו רכות וטעימות .
הקציצות של גילה – קציצות כתומות (בטטה, גזר, טחינה, קמח חומוס) הוגשו עם קערית טחינה ירוקה – גם הקציצות האלה נאפו בתנור, הם לא מכילות ביצים והיו מאוד טעימות.
סלט קינואה- בטטה,שרי, עלי רוקט, עשבי תיבול, חמוציות, אגוזי מלך וגרעיני דלעת בוינגרט
סלט נגילה – חסה, רוקט, ירקות, אגוזי מלך, תפוח, אגס וגבינת פטה בוינגרט הדרים – שילוב הטעמים של האגסים, גבינת הפטה ווינגרט ההדרים היה מעולה.
מאפה קאריבי אישי – בצק קארי פריך במילוי ירקות שורש, קישוא וצנוברים
קיש בלקני במלית בטטה, פטריות, בצל וגבינת חמד – מנת הקיש הייתה מאוד טעימה ובדיוק כמו שאני אוהבת. מנות אלו מוגשות במסעדה עם סלט ירוק ורטבים.
רביולי ארבע גבינות בקרם דלעת (דלעת אפויה, תימין, דבש) – הטעמים של קרם הדלעת השתלבו מצויין עם טעמי הגבינות והרביולי והיה עשוי בדיוק במידה הנכונה – מבחינתי זאת היתה המנה המנצחת של הערב
המבורגר טבעוני – קציצת שעועית, עדשים ואגוזי מלך בלחמנייה ביתית מקמח מלא
מוסקה טבעונית – חציל במילוי קציצת עדשים, טופו ואגוזי מלך מוגש על מצע אורז מלא עם מלפפונים חמוצים וסלסה צהובה.
תבשיל קרם קוקוס בקארי מבושל עם תפו"א, חומוס, שעועית ירוקה, כרובית וברוקולי מוגש על מצע קוסקוס מלא. לי באופן אישי קשה לאכול קוסקוס מלא בטעמי קוקוס וקרי, אבל חברות שהיו איתי אמרו שהמנה טעימה להם.
עוגת שוקולד חמה טבעונית עם בננות, אגוזי מלך ושוקולד צ'יפס
במסעדה 40 מקומות ישיבה ו-10 מקומות נוספים בחצר, ומתאימה לעריכת אירועים קטנים.
אתר המסעדה, תפריט והזמנות באן בקישור http://nagila.rest.co.il/
שעות הפעילות במסעדה:
ימי א'-ה' 11:00-24:00
יום ו' 09:00-15:00 עד אחרון הלקוחות
במסעדה גם תערוכות מתחלפות של אמנים מקוריים
כתובת המסעדה: (בשביל הוואז)
רחוב בורוכוף משיח 5, ירושלים
טלפון: 02-6223331
המסעדה כשרה בהשגחת הרבנות ירושלים
כתבה, ערכה וצילמה: נדיה היבא





























