בשבוע שעבר הוזמנתי לסדנת פסטה של חברת ברילה בניצוחו של השף עמר מילר. שמחתי להשתתף בסדנה, גם מכיוון שמדובר בשף עמר מילר וידעתי שאלמד מתכונים חדשים ואף אטעם ממעשי ידיו וגם מכיוון שמדובר בפסטה ברילה. אמרתי למנהלת המוצר שהשתתפה בסדנה שאם תגיע אלי הביתה ותביט במזווה, הפסטות שתמצא שם יהיו של ברילה. זו הפסטה המועדפת עלינו בבית.
כפי שאתם יכולים להתרשם מהצילומים זו הייתה סדנה מהנה וטעימה מאד ועמר מילר הצדיק בהחלט את המוניטין שיצא לו והוציא תחת ידיו מנות טעימות מאד. אני מסודרת בשבועות ומתוך המתכונים להלן ואחרי התלבטות ממושכת אני מתכוונת להכין לבני הבית את לזניית החצילים ואת ספגטי בולונז הדייגים. מנות נהדרות שאני בטוחה שיאהבו. יהיו עוד הרבה אירועים נוספים לנסות עליהם את כל המתכונים.
וכעת למתכונים-
לזניה חצילים, עגבניות, ביצים קשות, תרד ורוטב פומדורו
(5 מנות)
שכבה 1 – חצילים:
1 חציל גדול
רבע כוס שמן זית
מעט מלח גס
פורסים את החציל לפרוסות בעובי 1 ס"מ, משמנים קלות ומפזרים מלח גס. מסדרים על נייר אפיה ואופים בתנור על 180 מעלות למשך 25 דקות.
שכבה 2 – עגבניות:
6 עגבניות תמר קלופות
12 עלי מרווה
12 עלי בזיליקום
3 שיני שום
לתיבול: שמן זית, מלח גרוס, פלפל שחור, פלפל שאטה גרוס
פורסים את העגבניות לחצי. מסדרים על נייר אפייה ומניחים מעל כל חצי עגבניה בזיליקום, עליו מרווה ועליו פרוסות שן שום. מתבלים במלח גס, פלפל שחור, מעט שמן זית, מעט שאטה גרוס. אופים על 180 מעלות למשך חצי שעה. מברישים שום בשמן זית ואופים עוד 30 דקות.
שכבה 3 – ביצים:
5 ביצים קשות מבושלות במי מלח וקלופות.
לקרם תרד: 1 ק"ג תרד, 50 גרם פרמזן, 1 שן שום
מלח פלפל
1 כוס מים
50 גרם חמאה
מאדים את העלים בחמאה, קוצצים עם השום מלח ופלפל. מוסיפים פרמזן.
מרכיבים את שכבות הלזניה: בתבנית פיירקס שקופה ומשומנת בחמאה, מניחים כמות נדיבה של רוטב עגבניות פומדורו. עליו מניחים דפי לזניה, פרוסות חצילים ובצדדים מניחים רבעי ביצה ופרוסות מוצרלה. מוסיפים עוד רוטב עגבניות ואז דף פסטה לזניה.
שכבה שנייה: קרם תרד, עגבניות צלויות, מוצרלה, דף פסטה.
שכבה שלישית: רוטב עגבניות, מוצרלה, חמאה ופרמזן.
אופים שעה, מוציאים ואז מגרדים עוד מוצרלה.
פסטה קישואים
500 גרם פסטה מלפדינה, ברילה
6 קישואים בלאדי קטנים, פרוסים לחצי לאורכם
חצי כוס חמוציות
חצי כוס שמיר
1 כוס יוגורט
רבע כוס שמן זית
2 בייבי שומר
טימין
ההכנה: מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. במחבת כבדה שמים 4 כפות שמן זית ומניחים את הקישואים על הצד החתוך. צורבים קלות עד להשחמה, ומפזרים מעט עלעלי טימין. מוציאים מהמחבת. מוסיפים שמן זית למחבת ומוסיפים שומר פרוס, חמוציות וקישואים. מוסיפים פסטה מבושלת ומעט ממי הבישול. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים שמיר ופרמזן . מגישים על קערית יוגורט.
אני רוצה לציין שפסטה מפלדינה הושקה במיוחד לשבועות. זו פסטה ארוכה ומסולסלת המתאימה לסוגי רטבים רבים והיא נראית חגיגית במיוחד- כמו סרט ארוך ומסולסל. מקורה בנאפולי שבאיטליה והנפוליטנים הקדישו את הפסטה המסולסלת לנסיכה שלהם- מפאלדה מסבויה ולכן החליפו את שם הפסטה שנקראה בעבר " פטוצ'לה ריקה" לשם "מפלדינה" לכבודה.
ספגטי בולונז דייגים
500 גרם ספגטי, ברילה
500 גרם דג לוקוס לבן קצוץ ידנית
2 כוסות רוטב עגבניות פומודרו, ברילה
1 בצל סגול פרוס לחצאים
10 שיני שום פרוסות ומטוגנות
1 שומר קצוץ לקוביות
1 גזר קצוץ לקוביות
1 גבעול סלרי קצוץ
חצי כוס יין לבן
ההכנה: מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן, מסננים. במחבת רחבה שמים שמן זית ומאדים בצל, גזר, שומר, סלרי ושום על חום נמוך. מוסיפים את הלוקוס הקצוץ. מאדים קלות ומוסיפים רוטב עגבניות. מבשלים 15 דקות. מגישים את הרוטב עם הדגים על ספגטי חם.
פנה בקרם עגבניות וודקה
500 גרם פסטה פנה, ברילה
2 שיני שום כתושות
3/4 כפית שבבי פלפל אדום כתושים + עוד לפי הטעם
2 כפות שמן זית
1 רוטב עגבניות ארבייטה, ברילה
3 כפות וודקה
1/2 כוס פרמג'אנו רגאנו מגורד
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
3 כפות שמנת מתוקה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
ההכנה: מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. במחבת גדולה על חום בינוני, מחממים שום ושבביי פלפל אדום בשמן למשך כ30 שניות. מוסיפים רוטב עגבניות, וודקה ולהביא לרתיחה. ממעיטים את האש, מכסים עם מכסה ר באופן חלקי, ומבשלים כרבע שעה, כדי להעצים את הטעמים ולצמצם את הרוטב.
באמצעות בלנדר מוט טוחנים את רוטב העגבניות, מחזירים למחבת, על להבה בינונית, ומוסיפים: פרמזן, פטרוזיליה, שמנת, מלח, פלפל ועוד שבבי פלפל אדום לפי הטעם. מביאים לרתיחה, מערבבים, ומצמצמים במשך כחמש דקות. מוסיפים למחבת את הפסטה המבושלת, ומבשלים כדקה תוך ערבוב, כדי שהפנה ייספוג את הטעמים. מגישים מייד עם עוד פרמזן מגורר.
בתיאבון וחג שמח. ספרו לי מה הכנתם ומה אמרו בני הבית.








![unnamed[2] (2)](https://saloona.co.il/wp-content/uploads/images/iaffa/files/2015/05/v0ficwqf5twkf62xa0j-665x498.jpg)
![unnamed[1] (4)](https://saloona.co.il/wp-content/uploads/images/iaffa/files/2015/05/fouchgh9w0oqusi82pcs-665x498.jpg)

![unnamed[1]](https://saloona.co.il/wp-content/uploads/images/iaffa/files/2015/05/4t8o7debfrwobgwvgu-665x498.jpg)














