לבצק (לעטיפה):
2 כוסות ג'רישה (קונים במחלקת קטניות בסופר זה למעשה חיטה גרוסה דק) מושרים בהרבה מים (עד שיתנפחו ויתרככו)
4 כוסות סולת
חצי כוס שמן
מלח
להכנת העטיפה:
בקערת המיקסר עם וו גיטרה לשים את הג'רישה (מסוננת היטב וסחוטה מהמים) ואת שאר המצרכים. לשים ומעבדים היטב עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה להניח לחצי שעה מכוסה.
למילוי:
750 גרם בשר טחון
בצל קצוץ דק
חבילה קטנה של פטרוזיליה
מלח, פלפל שחור טחון, בהרט (אם אוהבים)
לערבב את כל רכיבי המילוי ולעשות מהם קציצות קטנות ולהניח אותן על מגש
להרכבת הקובה:
לוקחים כדור בצק (בגודל כדור פינג פונג) ומשטחים אותו בכף היד. שמים בתוכו קציצה וסוגרים היטב. כך עושים את כל כדורי הקובה. אם מתקשים לעבוד עם הבצק לשמן את הידיים במעט שמן. מניחים את כדורי הקובה במגש. אם נשאר בשר, להכין קציצות ולהניח בצד על מנת להכניסן למרק יחד עם הקובה.
להכנת המרק:
בסיר עמוק וגדול שמים: 2 גזרים חתוכים, 2 קישואים חתוכים, 1 סלק מבושל חתוך לחתיכות, חתיכה של דלעת, במיה (נקייה מהראשים-אפשר קפואה של סנפרוסט), 4-5 ענפים של כרפס, קופסה של עגבניות מרוסקות (800 גרם), 4 כפות של שמן זית, 2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות ומים עד 3/4 גובה הסיר. להביא את המרק לרתיחה. לאחר הרתיחה להוסיף אבקת מרק, מלח לפי הטעם ו-2 כפות סוכר. לבשל עד שהירקות אל דנטה (לא קשים ולא רכים מדי). לזרוק את הכדורים בצורה מפוזרת בסיר ולבשל עוד כ- 30 דקות. להוסיף מיץ מלימון 1 ולבשל עוד 10 דקות. להשתדל לא לערבב במהלך הבישול על מנת לא לפרק את הקובה.
אהבתם את המתכון? תעשו לייק
אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!



















