כשאתם הולכים לחנות הגבינות בה אתם קונים גבינות, תבקשו מהמוכר במעדניה את הקליפה של גבינת הפרמזן. הוא ירים גבה ולא יבין, אבל אתם זכיתם! זכיתם בשארית של גבינת הפרמזן שממנה עושים באיטליה מרק מיניסטרונה מופלא.
למצרכים:
1 זוקיני חתוך לקוביות
1 קישוא חתוך לקוביות
2 גזרים חתוכים לקוביות
1 עגבניה חתוכה לקוביות
1 תפו"ד חתוך לקוביות
1 בצל קצוץ
1 כוס פסטה יבשה (לא מבושלת)
צרור עלי אורגנו טרי
1 רסק עגבניות קטן
חתיכה של קליפת גבינת פרמזן (רצוי ריג'אנו)
1 קופסת שימורים של שעועית לבנה אפויה ברוטב עגבניות
10 כוסות מים רותחים
שמן זית
מלח
להכנה:
1. לחמם שמן זית בסיר מרק. להוסיף את הבצל ולטגן עד שקיפות. להוסיף את קליפת הפרמזן ולטגן יחד.
2. להוסיף את שאר הירקות ולטגן יחד תוך כדי ערבוב. להוסיף את האורגנו ולערבב.
3. להוסיף את המים ולהביא לרתיחה. להוסיף את השעועית הלבנה ואת רסק העגבניות ולערבב. להוסיף את המלח ולבשל עוד חצי שעה.
4. להוסיף את הפסטה ולבשל על אש קטנה עוד רבע שעה. אם חסרים נוזלים למרק, להוסיף עוד מים רותחים ולבשל עוד 10 דקות אחרי.
5. להעביר לצלחות הגשה ו….. ב ת א ב ו ן !
















