מרק ירקות עם כדורי בשר – סופיקה קון אלבונדיגס.

סופיקה

 

אין לי מושג למה אבל החורף הזה מעלה בי זכרונות סבתא

 

איך כשהיה קר כל כך והייתי מגיעה באוטובוס ונכנסת בדלתה

 

קודם נשקתי לראשה הלבן והתמיד ריחני

 

היא היתה כל כך נקיה ומתוקה וצחקה במבוכה מאהבתי אותה

 

סבתא שלי היתה אהבה טהורה , טיפת רוע לא היתה בה ואם מישהו מהנכדים נזקק

 

לעזרה היא היתה ראשונה .

 

תמיד כשנכנסתי היא קודם כל הריחה ונישקה כל תא בי ושאלה – קמו סטאס מי איז'יקה?

 

סטאס קנסאדה אמה אסתאס ארמוזה – קומו תקרו יו .

 

היינו – איך את ילדתי האהובה ?

 

אפילו שאת עייפה את כל כך יפה ואני אוהבת אותך – כן זו היתה סבתא…

 

ואז נזכרת ואומרת לי כשעניה נוצצות

 

אסטה ילדו …איי סופיקה קון אלבונדיגיטס .אגורה תקיינטו .

 

היינו – קר מאוד ויש מרק ירקות עם קציצות בשר ואני הולכת לחמם לך.

 

זו היתה צלחת אמייל עמוקה – צ'ינגו קראו להן אז – פרחונית שלתוכה נמזג מרק מטרף חושים בריחו ובטעמו .

 

חלמתי עליו כבר כמה שבועות וזהו …החלטתי – אני מכינה.

 

אולי לא מידיה אבל ממורשתה של סבתא שלי ..

 

וככה זה בא –

 

לסיר גדול שיכיל הכל מכניסים מכל הירקות בבית

 

קישואים,גזר,תפוחי אדמה,בטטה,בצל ,עלי סלרי,המון שמיר ,עגבניה מרוסקת או מיץ עגבניות מקופסה שלפעמים

 

סבתא השתמשה בו .

 

הכל חתוך לקוביות ביס והגזר לעיגולים שווים בעוביים

 

מתבלים באבקת מרק ,מלח ופלפל וגם כפית סוכר

 

מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות לריכוך

 

בנתיים מכינים את קציצות הבשר –

 

רבע קילו בשר טחון לערך

 

2 כפות פירורי לחם טובים

 

1 ביצה קטנה

 

1 כפית אבקת אפיה

 

פלפל שחור גרוס- אנחנו אוהבים הרבה מזה

 

כמון טחון

 

חופן עלי פטרוזיליה או כוסברה קצוצים

 

בצל קטן קצוץ

 

לשים לתערובת אחידה ויוצרים כדורי בשר קטנים בגודל פינג פונג .

 

מכניסים בזהירות למרק הרותח ומבשלים עוד רבע שעה .

 

מגישים חם מאוד .

 

לפעמים סבתא הכניסה כמה כפות אורז פנימה ותיבלה בלימון נוסף .

 

שעת לילה מאוחרת והמרק היה מוכן אכלנו ממנו  ודמעות היו בעני

 

סבתא בטח הביטה מעל וחייכה את החיוך היפה שלה ואמרה – אסתה אס מיאיז'יקה – כזו היא הילדונת שלי .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

סופיקה

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.