מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע.
בכלל, היתה חלוקה מאוד ברורה של אוכל ליום יום, אוכל לשבת ואוכל לחגים.
עד היום ,גם אצלי , אני מקפידה על הנוהג הזה.
אוכל שנאכל באמצע השבוע, לעולם יהיה אוכל "חול" ובשבת יהיו מטעמים שלא יעלו על השולחן באמצע השבוע.
החגים , זו אופרה אחרת, בחגים משתגעים במטבח . חג לא ?
במרוקו אפשר למצוא את המרק הזה במלונות בארוחות הבוקר. המוסלמים אוכלים אותו לפתיחת הארוחה בצום הרמאדן.
מרק חרירה היה המנה השלישית בערב שבת ולפני המנה העיקרית, אחרי הסלטים והדג המרוקאי. לא זכורה פעם אחת שהגעתי למנה העיקרית . אחרי המרק – נעצרתי.
כי גם אם נשאר לי מקום אחרי המנות הראשונות, הייתי אוכלת שתי צלחות מרק חרירה.
מאוד מוזר , כי אני לא מתה על קטניות , אבל המרק הזה, מטריף, טעים, חמצמץ , עשיר ואי אפשר להפסיק לאכול ממנו.
למעשה , הוא ארוחה בפני עצמו, בפרט אם מוסיפים את חלקי העוף כפי שתראו בהמשך.
אל תתעצלו, באמת, לא ייקח יותר מ-5-7 דקות התעסקות – את כל היתר – עושה האש הנמוכה.
ל-4 אנשים
1.5 ליטר מרק עוף צח/ירקות/בקר (ראו הערה למטה)
2 עגבניות אדומות קצוצות
2 עגבניות אדומות מרוסקות
1 בצל לבן קצוץ
2 גבעולי סלרי עם העלים , קצוצים
חצי כוס גרגרי חומוס מבושל
חצי כוס אטריות דקיקות למרק
חצי כוס עדשים ירוקות /שחורות יבשות
מלח,פלפל,כף שמן זית,מעט כורכום
מיץ מלימון אחד גדול או 2 קטנים
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס כוסברה קצוצה.
כף קמח מעורבב ב-4 כפות מים.
להכניס לסיר, בצל,עגבניות,סלרי,מרק עוף,חומוס,עדשים.
להרתיח, להנמיך אש ולבשל עוד כחצי שעה עד שהירקות והעדשים רכים.
להוסיף, פטרוזיליה, כוסברה ,תבלינים, איטריות מרק.
להרתיח.
להוסיף את כף הקמח עם המים, לערבב מיד שלא יווצרו גושים, להרתיח שוב.
לסחוט לימון גדול . ולהגיש עם חצי לימון להוספה אישית.
טיפ: לא מבשלים קטניות עם מלח, ממליחים רק לאחר הבישול.
מרק עוף : אני מרתיחה 1 ק"ג גרונות עוף ולאחר שהמרק מתקרר , מפרקת את הבשר מהגרונות ומוסיפה למרק עם נוזל העוף .לא חייבים אבל מעשיר את טעם המרק. מאוד.
אל תהרגו אותי,אתם לא חייבים , אבל אני מקלפת את החומוסים כדי להסיר את הקליפה השקופה זה מעדן את המרק , ובסך הכל מדובר ב- 1/2 כוס חומוס מבושל.















