מרק החורף של סבתא אסתר – מרק אריסה

בחורה עם מחשב נייד

אני מודעת לעניין שכמה פוסטים אחרונים שהעליתי נגעו לחורף. זה הגעגוע לצליל של הגשם, משב הרוח, קר בחוץ – חם בלב. ילדיי יונתן ויהל מחכים כל השנה שיגיע החורף. הם מחכים למרק של סבתא – מרק אריסה אותו היא מכינה בדר"כ בשבת בבוקר כי המרק צריך לישון כל הלילה בתנור (מרק חמין). קמים בבוקר עם ריח האריסה, לא יכולים להתאפק ואוכלים בבוקר צלחת מרק מהבילה, עם גרגירים נמסים של חיטה וחתיכת בשר/עוף.

האפרוריות של הבוקר הביאה אותי לידי עשייה. הכנתי אריסה (והיום רק יום שלישי) וההפתעה בבית היתה גדולה!

מרק אריסה של סבתא אסתר – כמה פשוט ככה טעים!!

1.5 כוסות חיטה שטופה (שהושרתה במים שעתיים-שלוש)

5-6 כנפיים של עוף או חתיכות בשר בקר (בדר"כ עם עוף)

ציר עוף (של קנור) – סבתא אסתר עושה עם אבקת מרק

1/3 כוס שמן

מלח

להכנה:

להרתיח את החיטה שעה בערך, לבדוק כל הזמן שיש מים בסיר (אסתר אומרת שהחיטה "שותה" את כל המים). להוסיף את חתיכות העוף/בשר ו1/3 כוס שמן. לבשל אחרי רתיחה שעה וחצי. להוסיף ציר עוף או אבקת מרק, מלח ואם אין מספיק מים להוסיף. לבשל עוד חצי שעה ולהכניס לתנור שחומם מראש לחום של 100 מעלות ללילה (או 5 שעות בבוקר-כמוני).

חשוב מאוד להשגיח כל הזמן שיש מים אחרת נקבל דייסה ולא מרק 🙂

מנה טעימה ומנחמת.