צהרים טובים
מתכון שף מרינה – סלט ירקות עם ספגטי סלק
(2 מנות ללא גלוטן 6 דקות הכנה)
מצרכים:
סלט חי
5 עלי חסה קרועים ביד
2/1 ראש סלנובה אדומה קרועה ביד
מעט רוגולה
2 צנוניות פרוסות לחצי
4 מלפפוני בייבי פרוסים לטבעות
1 אריזה ספגטי עלי סלק חי
רוטב:
4 כפות שמן זית
4 כפות מיץ לימון / מיץ תפוזים סחוט
1 כפית חרדל
1 כף סילאן או דבש
קורט מלח
קורט פלפל
הגשה:
לערבב חומרי הרוטב בצנצנת ולמזוג מעל הסלט
אפשר גם לצרף קרוטונים או פרכיות אורז שבורות בהגשה
המתכון מוגש באדיבות שף ספי שם טוב ו"מרינה – פטריות הגליל" חברה ישראלית מובילה בתחומה לגידול פטריות וירקות ברמה הגבוהה ביותר. מרינה חרטה על דגלה להגיע עד לבית הלקוח עם התוצרת המשובחת ביותר שנארזת מידי יום באמצעים ייחודיים שמסייעים בשמירת איכות המוצר ובשמירה על איכות הסביבה.
בתאבון !
מתכון שף מרינה – מרק בטטות קרמי
(4 מנות ללא גלוטן שעה הכנה)
מצרכים:
4 כפות שמן זית
1 שן שום קלופה כתושה
2 גבעולי סלרי בלי העלים, קצוצים דק
1 גזר קלוף חתוך גס
3 בטטות בינוניות קלופות חתוכות גס
1250 מ"ל מים
2/1 כפית עלי תימין
1 כפית מלח
2/1 כפית פלפל שחור גרוס
2/1 כפית כורכום
תוספות
ספגטי בטטה
4-3 כפות שמן זית
4/1 כוס שמנת מתוקה/צמחית או קרם קוקוס
עירית קצוצה או פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה:
אש בינונית. מוסיפים את השום ומערבבים. מוסיפים בטטה, גזר ואת המים. בסיר עמוק מחממים שמן זית ומזהיבים בצל וסלרי קצוצים, כמה דקות על מרתיחים, מנמיכים את האש ומכסים. אחרי עשר דקות מוסיפים: מלח, פלפל ומבושלים. טוחנים הכל בבלנדר או בלנדר מוט. מתקנים טעמים. תימין וכורכום ומערבבים. ממשיכים לבשל עוד כחצי שעה עד שהירקות רכים
לעיטור:
מערבבים את ספגטי הבטטה עם שמן זית ומעט מלח. מפזרים על תבנית עם נייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-10/7 דקות, עד מעטרים במעט פטרוזיליה קצוצה או עירית קצוצה מעל. (ניתן גם לטגן בשמן עמוק) ומטפטפים מעל קרם קוקוס או שמנת מתוקה.
המתכון מוגש באדיבות שף ספי שם טוב ו"מרינה – פטריות הגליל" חברה ישראלית מובילה בתחומה לגידול פטריות וירקות ברמה הגבוהה ביותר. מרינה חרטה על דגלה להגיע עד לבית הלקוח עם התוצרת המשובחת ביותר שנארזת מידי יום באמצעים ייחודיים שמסייעים בשמירת איכות המוצר ובשמירה על איכות הסביבה.
בתאבון !
מתכון שף מרינה -מרק ירקות וקטניות עם ספגטי דלורית
(2 מנות ללא גלוטן 40 דקות הכנה)
מצרכים:
1 בצל קצוץ
1 גזר קצוץ לקוביות
2 ענפי סלרי קצוצים
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות
1 עגבניה קצוצה
2/1 כוס עדשים ירוקים
2 כפות שמן
מים
מלח ופלפל לפי הטעם
עלים מ-2 גבעולי בזיליקום
אופן הכנה:
לאדות את הבצל, הגזר, והסלרי בשמן למשך 4-3 דקות.
להוסיף מים למילוי הסיר ולהוסיף את שאר המרכיבים למעט
תפוחי האדמה והבזיליקום. לבשל 15 דקות על אש גבוהה,
להוסיף תפוחי אדמה, להנמיך את האש ולבשל על אש נמוכה
כ-20 דקות עד לריכוך העדשים. לתבל במלח, פלפל ועלי
בזיליקום.
הגשה:
על צלחת המרק להניח ערימה של ספגטי דלורית, למזוג מרק
על הספגטי. להמתין 5 דקות לפני ההגשה.
המתכון מוגש באדיבות שף ספי שם טוב ו"מרינה – פטריות הגליל" חברה ישראלית מובילה בתחומה לגידול פטריות וירקות ברמה הגבוהה ביותר. מרינה חרטה על דגלה להגיע עד לבית הלקוח עם התוצרת המשובחת ביותר שנארזת מידי יום באמצעים ייחודיים שמסייעים בשמירת איכות המוצר ובשמירה על איכות הסביבה.
בתאבון !



















