מנה שנולדה אחרי שיחה עם חברה ששאלה למה אין מתכונים פחות משמינים. החלטתי להכין מה טעימה, מנחמת ועם כל זה מאוד בריאה וכמעט שאינה משמינה.
למצרכים:
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
1 בטטה חתוכה לקוביות קטנות
6 פטריות שמפניון חתוכות קטן
1 שן שום גדולה חתוכה קטן (לא כתושה)
1 בצל חתוך קטן
1 קישוא חתוך לקוביות קטנות
1 חבילת מפתול (פתיתים על בסיס בורגול מרכיבים טבעיים) של אוסם
שמן זית
בהרט
פלפל שחור
מלח
1 לימון סחוט
מים
להכנה:
בסיר בינוני (רצוי שטוח) לשים 2 כפות שמן זית לטגן את הבצל עד שיזהיב. להוסיף את השום, הבטטה והפלפל. לטגן 2-3 דקות תוך כדי בחישה. להוסיף את הקישוא והפטריות. לטגן תוך כדי ערבוב עוד 4 דקות עד שהירקות מתרככים מעט. להוציא לקערה.
באותה מחבת להוסיף כף שמן זית ולהכניס את המפתול. לטגן תוך כדי ערבוב 3 דקות. להוסיף 1 כפית בהרט, 2 כפיות מלח וכפית פלפל שחור, להוסיף 3 כוסות מים להקטין את הגז, לסגור את הסיר ולהמתין 8-10 דקות או עד שהמפתול מוכן.
להוסיף את הירקות, לערבב בעדינות, לסחוט מעל מיץ מ-1 לימון, לפזר מעל עלי כוסברה רעננים ו…..יאמי!
אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

















