חייבת להודות שאני אדם של אמצע, כל דבר שהוא קיצוני מרחיק אותי. מהדבר הכי מורכב עד הדבר הכי פשוט. עשיתי לא מעט "ניקויים" קיצוניים בתזונה, שעזרו לי "לפרמט" את המערכת כשהייתי זקוקה לזה אבל זה בהחלט היה במעקב ותחום בזמן. כשהחדשות מדווחות בכל יום על מוצר כזה או אחר שלא כדאי לצרוך, אני בודקת ובכל מקרה מעדיפה תמיד להשתמש בחומרים ומוצרים טריים שאני מכירה וכמובן להשתדל להכין לבד כמה שאפשר.
במהלך השנים התזונה אצלנו בבית השתנתה. אמנם לא היינו אף פעם אנשי ג’אנק פוד, אבל אכלנו בחוץ לא מעט. היום ישנה חשיבות למה שנכנס לגוף שלנו ושל הילדות, ככה שסופר פודס נכנסו לתפריט שלנו כבר מזמן ולכן עפתי על ההזדמנות לכתוב על זה בפרוייקט Super "חבר" של מועדון "חבר".
הדבר המדהים בשינוי שהתחיל ממני, בעקבות שינוי שעשיתי בשל נסיבות בריאותיות, התגלה כטעים ומתאים גם לבנות. בכל פעם שטעמו משהו "של אמא" (כמו פשתן לדוגמה או לחם מלא עם ממרח חרובים) התגלה כטעים והוכנס לתפריט, כך שהמזווה שלנו כולל באופן קבוע פריטים לא מעטים ממשפחת ה"סופר פודס", כמו שמן קוקוס, עדשים, זרעי צ'יה, פשתן, גוג'י ברי, פולי קקאו, ג'ינג'ר, כורכום ועוד מהשפע הקיים בשוק. היום היתרון הגדול שזה נמצא בכל סופר ולאו רק בחנויות טבע, וגם המחירים שפויים.
הפעם התמקדתי בבטטות האהובות עלינו וניסיתי "לשדרג" אותן עם שמן קוקוס ועוד הפתעות במטרה אחת – לפנק. לקינוח הכנו מאפינס בננה עם שברי שוקולד מריר בנגיעות ג'ינג'ר וקינמון.
הידעתם? הבטטה, ממשפחת הדגנים, בעלת אחוז סיבים כמעט כפול מזה שבתפוח אדמה, כמו כן כמות הוויטמינים והמינרלים שיש בה גבוהה והעיקרי שבהם: ויטמין A. הוויטמין שכידוע, חיוני לראייה תקינה, לשמירה על תפקוד מערכת החיסון, למראה העור ועוד. את הבטטה אני מעדיפה לאפות, בדרך כלל עם שמן זית או על מצע של מלח גס, כאן התחיל רומן חדש בין הבטטה לשמן הקוקוס.
שמן קוקוס על שום מה? שמן הקוקוס הוא שומן רווי, מלבד יתרונותיו התזונתיים הרבים מתווספים יתרונותיו הקוסמטיים. שמן הקוקוס יועיל לקנדידה, לווירוסים שונים, אומרים גם שמוריד את הכולסטרול הרע (LDL). שימוש בו אף הוכח כמיטיב עם חולי אלצהיימר ואפילו בהפחתה של התקפים אפילפטיים ולא רק. שמן קוקוס יכול להחליף את השמן במתכונים למאפים המוכרים, עם הערכים שלו אין שיבה שנשתמש בשמן קנולה, יש לו טעם מעודן של קוקוס כמובן, לחלות לדוגמה אעדיף להשתמש בשמן זית משובח, לעומת זאת שמן הקוקוס עושה נפלאות אפילו בעוגת שוקולד בחושה פשוטה.
שורש הג’ינג’ר, או בעברית – זנגביל, ידוע גם בסגולותיו כנגד הצטננות, לבעיות עיכול שונות, כמונע בחילות, מפחית הקאות, גזים ואפילו משפר הנגאובר. הוא אנטי דלקתי, מגן מסרטן המעי הגס ואף ממית תאי סרטן השחלות. בשורש עצמו אני משתמשת גם לתה בעיקר כשמקוררים, ובתבשילים אני מעדיפה את הג'ינג'ר טחון כתבלין.
שנתחיל? 5 דקות ויש לכם סופר-סופר פוד של הביוקר.
בטטות בנגיעות קוקוס, טחינה וסילאן.

2 בטטות בינוניות פרוסות לפרוסות בעובי 1 ס"מ בערך.
1 כף שמן קוקוס.
1 כף סילאן.
1 כף טחינה גולמית.
חופן חמוציות.
1 כפית קוקוס (לא חובה, זה מעצים את הטעם האגוזי של שמן הקוקוס).
1 כף שמן קונפי שום או שמן זית.
מזליפים את השמן על התבנית המיועדת לתבשיל, מסדרים את הבטטות מעל, מפזרים חמוציות וקוקוס מעל. בקערית קטנה ממיסים את שמן הקוקוס כ – 10 שניות במיקרו ומוסיפים את הטחינה וסילאן, מערבבים ויוצקים מעל הבטטות.

מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות לכ- 30-40 דקות, עד שהבטטה מזהיבה ורכה.

הבטטה סופגת את הטעמים וטעימה אפילו יותר יום אחרי!
ועכשיו לקינוח: מאפינס בננה קינמון עם שבבי שוקולד מריר ונגיעת ג'ינג'ר.
המצרכים:

4 בננות בשלות.
1 ביצה.
3/4 כוס סוכר חום.
1 כפית סודה לשתיה.
1 כפית קינמון.
1/2 כפית ג'ינג'ר טחון.
1/3 כוס שמן קוקוס.
1 ו – 1/2 כוס קמח כוסמין מלא (אפשר גם רגיל).
2 כפות ליקר קפה/אמרולה/אמרטו.
100 גרם שוקולד מריר קצוץ.
1/3 כוס מים רק במידה ומשתמשים בקמח מלא.
אופן ההכנה:
מועכים את הבננות ומוסיפים להן את כל החומרים, מלבד השוקולד, שימו לב את המים להוסיף רק במידה והשתמשתם בקמח מלא. לאחר שהתערובת אחידה מוסיפים את השוקולד הקצוץ.

אפשר לאפות כמאפינס ואפשר באינגליש קייק.

מכניסים לתנור בחום 180 מעלות לכ- 35-40 דקות, תלוי בתנור ובגודל התבנית.

אפשר לקשט באבקת סוכר, לקחת לפיקניק לצד תרמוס תה…


ואפשר להכין תה ג'ינג'ר ולימון ליד ולהתכרבל עם ספר טוב.

נשאר לי רק להמליץ שכדאי ורצוי להעז ולא לפחד מהמושג "סופר-פוד" כי לא חייב להיות סופר-על כדי להכניס את המצרכים האלה לשגרת הבישול הביתי.
הבטטה נחטפה ונטרפה וכולנו גילינו בה עוד טעמים חדשים שלא הכרנו וכשהמתבגרת שלי טוענת שאלו המאפינס הכי טעימים שהכנתי ולקחה לה ליום ארוך באולפן למחול והשאר נעלמו להם במהירות, אני יודעת שהצלחתי להכניס עוד משהו בריא לתפריט שלה ושלנו.
בשבילי זה ממש להרגיש סופר על במינימום זמן ובמקסימום בריאות וטעם!
הפוסט הוכן בשיתוף עם מועדון חבר צרכנות, במסגרת פרויקט Super "חבר" – מזונות על לחיים סופר בריאים.










