את חברת spices הכרתי לפני שנים כשפתחו חנות גדולה ביהוד.
פקדתי את החנות פעם בשבוע ולו רק להציץ במוצרים החדשים שהגיעו,
סירים, תבניות, גבינות, קמח מיוחד ואפילו חמוצים.
לכן שמחתי כל כך כשקבלתי מהם הזמנה לאתגר- לבשל מתוך חבילת הפתעה שאקבל. פערתי פה כשפתחתי את החבילה העטופה בסרט, מבחר נהדר של מוצרים איכותיים, מוצרים שאני אוהבת שבדיוק בדיוק מתאימים למתכונים ללא גלוטן שאני עמלה למצוא ולרענן כל שבוע מחדש.
בעדינות בעדינות הוצאת את המוצרים: שמן זית, 2 סוגי פולנטה, 2 סוגי רטבים חריפים, טאקוס, גבינת פרמז'ן, גבינת גאודה מיושנת 24 חודש, ארטישוק בשמן ובתוספת תבנית אפייה עם מכסה של חברת kitchenart – מוצר גאוני ונח.
ידעתי מיד שמהמוצרים האלה אני אמצא מתכון מקסיקני אמיתי, וכמובן ללא גלוטן.
"קרניטס של פולנטה על סלסה קרודה" ובעברית: קוביות פולנטה עם סלסה טרייה
כלי בישול נחוצים:
תבנית בגודל 30x 20 ס"מ
נייר אפייה
מצרכים:
לקוביות הפולנטה
2 כוסות מים
1 כוס חלב
1/2 כוס מרק צח (או עוד 1/2 כוס חלב )
כוס וחצי פולנטה (קמח תירס צהוב)
1/2 כוס גבינת "פרמז'ן" מגוררת
1/2 כוס גבינה "גאודה" עזים מיושנת
מלח + פלפל שחור – לפי טעם אישי
30 גר' חמאה רכה
1 מכל שמנת חמוצה
לסלסה
1 בצל סגול קצוץ
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
1/2 כפית רוטב סלסה מקסיקנה ( CASERA ) למי שאוהב חריף, למי שלא לא להוסיף.
2 לימוני ליים סחוטים
מעט שמן זית
6 יחידות של לבבות ארטישוק קצוצים
הכנה:
– בסיר בינוני לבשל – מים, מרק וחלב, להוסיף את הפולנטה תוך בחישה ולהמשיך לבחוש עד שהפולנטה מסמיכה.
– מוסיפים את החמאה, פרמז'ן , מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.
– את תערובת הפולנטה להעביר לתבנית (עם נייר אפיה) משטחים בעזרת סכין או כף לקבלת משטח חלק ואחיד. לאחר קירור התבנית להכניס למקרר לשעה.
– לחמם תנור גריל ל-250.
– להוציא את הפולנטה מהמקרר, להפוך את התבנית על קרש חיתוך, ולחתוך לריבועים/ מלבנים ולהחזיר לתבנית.
– לפזר למעלה מעט מלח גס ולהכניס לתנור לצריבה קלה, 7-10 דק'
– להכין את הסלסה – אני הכנתי על קרש עץ – לחתוך ולתבל לפי טעמכם האישי. לא הוספתי מלח כלל
הגשה:
2 יחידות פולנטה ( אחת על השנייה) , מעל את הסלסה הנהדרת ומעל כפית של שמנת חמוצה.




















