מסעדת קפה מיכל

בחורה עם מחשב נייד

על מנת להרגיש את קצב החיים התל אביבי, אין כמו לשבת באחד מבתי הקפה או המסעדות הפונים לרחובות העיר. בשישי בצהרים הגעתי עם אמי אל "קפה מיכל" ברחוב דיזנגוף, השוקק חיים בשעות אלה, לראות ולהראות, ועל הדרך לטעום מתפריט החורף החדש.

קפה מיכל נפתח ב-2003 ע"י מיכל סגל, לאחר שצברה קילומטראז' של שנים רבות בתחום הקולינריה ו"משדר בכל מקום את מיכל", כפי שספרה לי אלה, המארחת החביבה. המקום מתאים לזוגות, ליחידים וגם למשפחות עם ילדים, כל אחד מוצא לעצמו את הפינה המתאימה במסעדה המרווחת, הכוללת מתחם פנימי ושני מתחמים חיצוניים.

בקפה מורגשים טביעת האצבע, הטעם והעין של מיכל בכל פרט – מבחירת המנות, דרך העיצוב המיוחד, השם דגש על כל הפרטים הקטנים (פרטי וינטג' מיוחדים), ועד המוסיקה והפרחים אותם מיכל שותלת בעצמה:)

בין שידת וינטג', צמחייה מטופחת, מנורות קריסטל, ריהוט עץ פשוט ועבודות של האמן ניסים בן אדרת, מבצבצים גם כמה שולחנות קפה מכוסים במפות כותנה לבנות, מגוהצות למשעי.

כאמור, בימים אלה מושק , לצד המנות המוכרות והטעימות, תפריט חורף חדש. המנות מוגשות בכלי אוכל מיוחדים מפרפור וכסף אותם אספה מיכל אחד אחד.

אמי, שעברה דירה בשבוע האחרון, שמחה להתאוורר, ל"צאת מהארגזים" ולהיפגש איתי לבראנץ' במזג אוויר נפלא.

לביבות הכרישה, איתן פתחנו, עם גבינת קשקבל ועשבי תיבול, בליווי מטבל יוגורט ומלפפונים ופלח לימון, היו פריכות מבחוץ ורכות מבפנים (37 ש"ח).

המשכנו עם אצבעות דגים בציפוי עשבי תיבול ופיסטוקים, מוגשים על מצע סלייסים של מלפפונים טריים וצנונית (45 ש"ח). אצבעות הדגים פריכיות מבחוץ, אך לדעתי, מדובר במנה לא מתוחכמת מידי שמתומחרת מעט גבוה.

חציל בתנור, טרי, עסיסי וללא טעם מר, עם גבינת פטה, יוגורט, עלי ארוגולה וטחינה גולמית (37 ש"ח).

לצד המנות הראשונות טעמנו פוקצ'ה טריה ופריכה, האפויה במקום עם חמאה וזיתים – חובה להזמין (15 ש"ח).

מתפריט המזטים (אותם ניתן לקבל במסגרת ארוחה עסקית) טעמנו סלט ארטישוק עם פטה, עגבניות שרי, צנונית, עלים ירוקים ובצל סגול וירוק (27 ש"ח).

לפני שעברנו למנות העיקריות, המלצרית החביבה המליצה על משקה מיוחד: סנגריה לבנה עם קאווה, יין לבן פלחי אפרסקים וקינמון. משקה אלכוהולי קליל, מתקתק וטעים.

מנת פילה דניס מאודה הייתה פשוט מצויינת (82 ש"ח). הדניס העסיסי ספג את רוטב ציר הדגים והיין הלבן השתלב מצויין עם הכרישה, הבצל ירוק, השום והסלרי.

אמא שלי לא הפסיקה להתלהב מגרטן תפו"א אשר הגיע יחד עם הדג.

כחובבת בשר, הזמנתי סקלופינה עגל בציר ירקות ויין מרסלה (המעניק מתיקות למנה), המגיע עם פירה חלבי (68 ש"ח). מדובר במנה נדיבה של שני נתחי בשר מובחר.

קינחנו באצבעות שוקולד מריר עם קרנץ' פרלינה (14 ש"ח) וקפה.

גם צמחוניים וטבעוניים יכולים למצוא בקפה מיכל מגוון מנות מענינות.

עסקיות מוגשות בין השעות 12:00 ל-17:00 וכוללות מנה עיקרית, ומזט או מרק היום לבחירה.

קפה מיכל, דיזנגוף 230, תל אביב.