מנסף כבש עם טוויסט שלי -ארוחה בסיר אחד

בחורה עם מחשב נייד

 

 

מנסף לכותרת

ביום שישי בבוקר מנומנמת משהו החלטתי להפשיר בשרים לבישול לשבת ולתחילת השבוע.

 

רציתי להכין גולש בשר ותפוחי אדמה שאגב ישנו בבלוג

 

חוסר תשומת לב של שניה ושמתי גם חבילת בשר שחשבתיו בשר לישול אבל ואבל בגדול…יצאה לי חבילת צלעות טלה במשקל קילו וחצי, חתוכות ומתובלות לעל האש.

 

הן כבר הפשירו ולהכניס שוב למקפיא? NO WAY

 

מסוכן ולא בריא. נסגור אותן  על מחבת יבשה החלטתי ומחר נחליט מה עושים .

 

בסבלנות רבה סגרתי אותן במחבת הטפלון הענקית שלי בלי טיפת שומן כי יש מספיק בקצוות הצלעות .

 

אפסנתי בקופסא במקרר .

 

כל אחד שנכנס הביתה אמר ווואי איזה ריח טוב מה כבר הכנת .

 

אמרתי חכו ותראו.שקר קטן לבן נו ,לא כולם חייבים לדעת שפישלתי נכון?

 

הפשלה הזו הפכה למעדן היסטרי כשהחלטתי בדרך הביתה מה לעשות איתן .

 

 

יש לי במקרר תמיד מרק צח בקופסא והפעם היה לי מרק בקר .

 

גרגרי חומוס גם תמיד יש כי דרלינג מת על חומוס טרי ואני מכינה כמות של גרגרים מבושלים בקופסא ותמיד כשנגמר מלאי הממרח האהוב אני מכינה עוד

 

בצל מיובש שוכן קבע אצלי . פחות שומן יותר טעם .

 

ובדיוק קניתי פטריות פורטבלה חמודות החלטתי לשתפן יוצא דופן בחגיגה .

 

 

אז קניות  וחומרים למי שלא מטורף כמוני –

 

 

קילו וחצי צלעות טלה חתוכות

 

5 פטריות פורטבלה בינוניות

 

50 גרם בצל מיובש –בכל חנות תבלינים

 

כפית פלפל שחור גרוס טרי ממטחנה

 

כפית כורכום

 

2 כפות טריאקי של אוסם

 

כפית גדושה מלח

 

חצי קילו אורז פרסי

 

2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים – אפשר קפואים או מפחית שימורים

 

מרק צח לכיסוי הרכיבים .

 

 

 

וניגש לנו להכין את המעדן

 

 

בסיר גדול  עם מכסה תואם –הכי טוב סוטאז' 28 עמוק אם יש ,שיכיל הכל –מחממים אותו על אש גבוהה ביותר .

 

מניחים את הצלעות וסוגרים אותן (קילוגרם וחצי )ללא שמן – יש מספיק שומן בצלעות וימס ויטגן אותן .

 

מוסיפים את הנוזלים ומביאים לרתיחה

 

מבשלים כ10 דקות

 

מתבלים היטב וטועמים (מלח פלפל כורכום וטריאקי)

 

מוסיפים את הבצל המיובש ומבשלים עוד דקה

 

מוסיפים את האורז ומביאים שוב לרתיחה –מוודאים שהנוזל מכפיל את האורז בנפחו ואם חסר אז מוסיפים עוד מים רותחים

 

מנמיכים אש ומבשלים על אש קטנה מכוסה כ-20 דקות לפחות.

 

מוסיפים את גרגרי החומוס מעל ובוחשים בזהירות .מוסיפים גם את הפטריות החתוכות לקוביות .הן מוסיפות טעם נפלא .

 

מוסיפים מים רותחים אם חסר ומבשלים עד שהאורז רך .

 

מכבים אש ומחכים כ-10 דקות לא פותחים מכסה .

 

 

מניחים במרכז השולחן וכל אחד לוקח ממנת האושר הזו .מניחים ליד רבעי לימון כי טעים לטפטף לימון על המנה .

 

כל מנת כבש טעימה יותר עם כמה טיפות לימון מעל .

 

מכינים סלט ירוק ענק ליד ובא לציון גואל.

 

מנסף כבש מלמעלה

 מנסף בצלחת

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.