כשניר בריח פתח את מכללת השף הוא לא ידע מה יהיה ואיך והיום אחרי דרך ארוכה של 13 שנים
וכמה סניפים הוא כבר יודע שזה אחד מבתי הספר לבישול הטובים בארץ ושתחת הכשרת המקום יצאו שפים מופלאים .
הוזמנתי יחד עם חברי העיתונאים והבלוגרים לחגוג איתו ועם השף שלו קמחי ותלמידיו בארוחת בר מצווה שכולה גורמה .
כשהגענו ניר קיבל את פנינו בשמחה ובכיבוד קל של לפני הארוחה .

שמענו ממנו על המקום,ההכשרה והנסיון שהוא נותן לתלמידיו .
שמענו על קורסים מדהימים שמעבירים במקום מורים מהטובים בארץ.
הוא גם סיפר לנו שניתן ללמוד קורסים מגיל 45 שהמדינה מממנת למי שרוצה בתאום עם מקום עבודתו .
הגיעה שעת הארוחה והשף שלו קמחי כשמו כן הוא -אדם נעים הליכות ,עדין ובסבלנות מדהימה מסביר את רכיבי מנותיו
ומדגים צלחות כל מנה .
לכל שאלה שנשאל ענה בחיוך ונראה כי אוהב הוא את עבודתו והוא מקנה זאת לתלמידיו שטרחו עמו על ארוחת הגורמה הזו.
הארוחה הוגשה בכלים מדהימים שהשף התאים לכל מנה .
נתחיל מפתיח מפתיע של גלילי סיגאר ממולאים בכבד עוף מתובל היטב וטבול ברוטב טחינה חריף עם צנוברים
ושהוגשה בתוך כוס יין עמוקה בצורה מעוררת תיאבון .
השף הסביר שהמנה המתובלת והחריפה נועדה לעורר תיאבון .

המנה הבאה היתה גלילי פילה דג לברק שהוגשה על נייר מיוחד כמו קונספט של אוכל רחוב רק שכאן היא היתה מנת איכות
הוגשו עמה רטבים של קרם אפונה טריה וקרם סלק שתובלו בעדינותת.הונח ליד ארטישוק צעיר צלוי שהפך למתקתק והכל קושט בשערות כרישה שטוגנו להזהבה ובפרחים אכילים .
מנה ציורית וטעימה לכל הדעות .

למנה הבאה עברנו בסקרנות רבה .
מנת עוף ללא עצמותיו שמולא בבשר טחון,צנוברים ופירות יבשים בבשומת נהדרת של תבליני המזרח ועם רוטב מתקתק של טריאקי.
בין שתי פרוסות מהגלילה הונחו נבטוטים מתובלים ובצידה אפונת שלג מתובלת .
מנה זו כבשה את ליבי בדיוק התיבול שבה ויופיה .

אחרי הסברים הוגשה המנה העקרית -מנה משובחת ומוקפדת במקצועיות וטוב טעם .
מנת פילה בקר עדינה שהונחה מעל קרם ארטישוק ירושלמי .מעל הפילה הונחו עגבניות שרי קונפי שהוסיפו למנה מתיקות ועסיסיות .
לצידם על הצלחת היפיפיה והכהה לשם הבלטת המנה הוגש באקצ'וי חלוט ואפוי שהונח על מג'דרה מפריקי שזו חיטה ירוקה מעושנת ועדשים .מנה מיוחדת לכל הדעות שהשף הדגים את הצלחות היפה שלה .


ואו אז הגיע הקינוח .
רק מלראות את הצלחת לא בא לך להרוס את יופיה ואחר כך גם טעמה המשובח לא נגרע ויש לזכור שהכל כשר .
מנת מוס עדין בציפוי מבריק , העשוי עם פסיפלורה.
ליד הונח מקרון אדמוני וקוביית טרפל שוקולד משובח שבתוכו אגוזים .בצד הכל הונחו פירות יער חמצמצים ופרחים אכילים
והכל צולחת בצורה יפיפיה בצלחת לבנה להבלטת הצבעים .

כל הארוחה הוגשה שתיה קלה ויינות טובים .
ארוחה שטרחו עליה התלמידים בניצוח השף שלו .




ללמדך כמה המכללה משקיעה ותומכת בתלמידיה לרמה כזו שהגיעו בהכנת הארוחה הזו שיכולה להדר כל מסעדת יוקרה בכל מקום.
ניתן להזמין סדנאות למוסדות כיום כיף לעובדים .
פרטים להרשמה בטלפון – 1-700-700-690











