מי טרף את הגבינה שלי

בחורה עם מחשב נייד

עוגת גבינה של רויטל

כשעברתי לשכונה הזאת, בצפון הישן של תל-אביב, חיפשתי קפה טוב.
מצאת את קפה לואי  של אמנון.
קפה קטן ומקסים ממש מתחת לבית.
ובין טעימה לטעימונת, אני, שאני לא מהמאוהבים במתוקים,
הרגשתי שיש פה כישרון אחר. מיוחד. יצירתי. טעמתי מאפים שלא טעמתי כמותם.
שאלתי מי מכין את המאפים?
התברר שעל המאפים אחראית רויטל, אחותו של אמנון.
ואז התחיל רומן קולינרי. הנה דוגמית אחת.
כמו שהבטחתי, הנה המתכון של עוגת הגבינה של רויטל פיירמן.
קצת מורכב אבל שווה את המאמץ.
צילמה: Neta Gov, חברתי המוכשרת. 

חומרים לבצק פריך קקאו

150 גר' קקאו

350 גר' קמח

250 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

125 גר' סוכר

2 גר' מלח

1 ביצה

חומרים לקרם שקדים

85 גר חמאה בטמפ' החדר

3 ביצים

85 גר' סוכר

85 גר' שקדים טחונים

20 גר' קמח

הכנת הבצק הפריך

מערבבים במיקסר עם וו גיטרה קמח, קקאו, מלח, חמאה וסוכר

מערבבים עד שנהיה פירורים

מוסיפים את הביצה עד לקבלת בצק אחיד

להיזהר לא ללוש יותר מדי

עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה מנוחה

מרדדים את הבצק הקר וחותכים עיגול בקוטר 26" ומצמידים אותו לרינג בקוטר 22" המיועד לפאי (תבנית נמוכה בגובה 2.5 ס"מ)

מכניסים למקפיא לכמה שעות

הכנת המוס

מקציפים את השמנת המתוקה (לא הקצפה חזקה!)

עושים השוואת טמפרטורה ג'לטין והשמנת החמוצה ובסוף מקפלים מפנימה את השמנת המוקצפת

שופכים לרינג בקוטר 18" ומקפיאים למשך יום שלם

יום למחרת, כשהמוס קפוא, מכינים את המרנג

הכנת המרנג

שמים בקערה את החלבונים והסוכר וממיסים בבאן מארי את הסוכר (עד 60 מעלות)

מעבירים למיקסר להקצפה עד שמתקרר ונהיה מבריק וגמיש

מורחים את המרנג מעל המוס בשכבה דקה ושורפים בעדינות עם ברנר