מזון בריאות עשיר ללא גלוטן מבית "בראל"

רבים טועים לחשוב שמזון נטול גלוטן, אינו טעים לחיך. מסתבר שהקביעה הזו רחוקה מאד מלהיות נכונה כיום. בחברת בראל מאמינים שמזון נטול גלוטן יכול להיות מגוון, מזין, טרי, בריא, ובעיקר טעים.

רבים טועים לחשוב שמזון נטול גלוטן אינו טעים לחיך. מסתבר שהקביעה הזו רחוקה מאד מלהיות נכונה כיום. בחברת בראל מאמינים שמזון נטול גלוטן יכול להיות מגוון, מזין, טרי, בריא, ובעיקר טעים. ללא ספק בשורה טובה לאלה הסובלים ממחלת הצליאק.

B

למחלת הצליאק פנים רבות, בשל כך היא אף מכונה בשם "מחלת אלף הפנים". ברוב המקרים המחלה מופיעה בצורות שונות, וקשה לאבחן אותה. מקובל היום לחשוב על יחס של 1:10 בין החולים המאובחנים, לחולים שאינם מאובחנים, מכאן שהמקרים המאובחנים הם רק קצהו של הקרחון, ולכן ישנם חולים רבים הלוקים במחלה, אך אינם יודעים זאת. כיום, עקב עליית המודעות למחלה בקרב הקהילה הרפואית, מתגלים יותר ויותר חולים, אם בגיל צעיר ואם בגיל מבוגר.

ריקי לנגברג, תזונאית ונטורופתית אומרת, שיש להקפיד על תזונה ללא גלוטן במשך כל החיים, ללא פשרות. בנוסף על ההקפדה על כך שהתזונה תהיה ללא גלוטן, יש להקפיד גם על כך שהיא תהיה מאוזנת ותספק את כל הדרישות התזונתיות המשתנות במעגל החיים.

B

המותג "בראל" מבית חברת "אשבל מזון פונקציונלי" שבקיבוץ מענית, נולד לפני למעלה מעשור, כאשר העלייה במודעות ובדרישות מהשטח, הבשילה לכדי פיתוח קו מוצרים חדשני וייחודי, עם מנעד רחב של קטגוריות מוצרים נטולי גלוטן. בחברה מפתחים, מייצרים ומשווקים כיום ליין של מוצרי בריאות טעימים עבור חולי הצליאק ולכלל שוחרי הבריאות, שבחרו להימנע ממזון המכיל גלוטן כדרך חיים קולינארית.

משפחות המוצרים ללא גלוטן

בראל מייצרת מספר קטגוריות של מוצרים ללא גלוטן, ביניהן מוצרי מאפה אפויים וקפואים מוכנים לאכילה, כגון לחמים, לחמניות, פיתות, ג'בטות, ותחתיות לפיצה, מוצרי פסטה: ניוקי בשלושה צבעים וטעמים, ופתיתים אפויים בצורת קוסקוס ואורז, מוצרים יבשים מוכנים לאכילה, כגון פירורי לחם, עוגות בחושות ועוגיות, ולבסוף גם תערובות להכנה ביתית ידידותית של מוצרי מאפה וביניהם לחם, עוגות, פנקייק, עוגיות ועוד.

קרן גביש - 3

בין השאר תמצאו אצלם לחמים העשירים ב Super Food-  כגון קמח טף (המגיע מאתיופיה) וגרעיני צ'יה. הסופר-פוד ,"מזונות העל”, הינם למעשה סוג מזון עוצמתי, המרוכז והמזין ביותר. ביכולתם של מזונות אלו לשפר סימפטומים הנקשרים למחלות שונות, לעודד את רמת האנרגיה והחיוניות בגוף, והינם הבחירה האופטימלית לחיזוק המערכת החיסונית ולשיפור הבריאות הכללית. מזונות-העל תורמים לצרכי הגוף לחלבון, לוויטמינים, למינרלים ולחומצות שומן חיוניות. הם גם מהווים מקור מצוין לנוגדי חמצון, חומצות אמינו, אנזימים וקיו-אנזימים החיוניים לבריאות.

הבשורה החמה בשיטת ההקפאה – הסוד לשמירת הטריות

הנחת המוצא של בראל בכל הנוגע לעולם המאפים, הנה שטריות משולה לאיכות ובריאות. על אף שמוצרי הלחם והלחמניות משווקים קפואים, הרי שלאחר הפשרה, נשמרים המוצרים טריים למשך למעלה מיומיים, ללא כל צורך בקירור או בהקפאה. במקרר נשמר המוצר טרי למעלה משבוע ימים. וכך, כריך בית ספר נטול גלוטן, אשר הוכן מוקדם בבוקר, ייאכל בצהרי היום, כשהוא נימוח וטרי.

חדש: צמחוני, טבעוני ונטול גלוטן

מוצרי בראל מצטרפים למועדון הטבעוני הראשון בישראל: בחברה מייצרים כיום גם מזון נטול גלוטן המתאים לטבעונים, שהינו טעים ומזין. מקצת ממוצרי החברה אף מסומנים בתו מועדון הצרכנות הטבעוני – Vegan Friendly. מועדון זה הוקם במטרה להעניק הטבות צרכניות ייחודיות לקהל הטבעוני ההולך וגדל, וכדי לקדם פרויקטים למען זכויות בעלי-חיים.

ההחלטה על כך התקבלה לאחר שבשנים האחרונות זיהו בחברה מגמה ברורה, ההולכת  וצוברת נפח בהתמדה, והיא הפיכתה של הטבעונות לדרך חיים. הקהל הישראלי מתחבר לצמחונות ולטבעונות, ותר אחר מוצרים העשויים ממרכיבים על טהרת הצומח, שיהיו  איכותיים, משביעים ובעלי ערכים תזונתיים נאותים כאחד.

קרן גביש - 5לכן החליטו בחברה להשקיע בפיתוח מוצרים העונים להגדרה של "טבעוניים", בטעם עשיר ובמגוון גדול. קו המוצרים הטבעוניים ללא גלוטן כולל פיתות, לחם כפרי, ג'בטות, לחמניות אצבע, עוגיות חלבה, ניוקי במגוון טעמים, וכמו כן תערובות להכנה עצמית בבית, של מאפים ללא גלוטן.

את מוצרי בראל ניתן להשיג ברשתות השיווק המובחרות ובבתי טבע ברחבי הארץ.

המוצרים כשרים פרווה, בהשגחת הרב לנדא.

כתובת אתר בראל:  http://www.barellife.co.il/

דף הפייסבוק:  בר-אל מוצרים ללא גלוטן

החיים על פי בלה
יועצת תקשורת, עיתונאית בנשמה, מחוברת בטבור לסצנה התל-אביבית, אוהבת את החיים הטובים, ומזמינה אתכם ליהנות יחד איתי.