שאריות או לא להיות!
כשזוגתי הייתה ילדה קטנה, היא הייתה מאד בעייתית עם אוכל, אמא שלה שהייתה בשלנית על ולימדה אותה כבר מגיל 5 את רזי המטבח, הייתה מציעה לה מגוון אפשרויות. אמירה ז"ל הייתה שואלת אותה: "מה את רוצה לאכול"? עמית עשתה פרצוף וענתה: "לא יודעת, אני רוצה אוכל". אחרי שלל סירובים לתבשילים נפלאים, ביאושה הייתה מציעה לה: "נשארה לי פסטה בלי כלום, רוצה שאני אכין לך אותה בגרסה עם הקינמון"? עמית הילדה הסרבנית הייתה מחייכת ולרוב מפתיעה ואומרת לה: "כן"!
לפני כמה ימים שברנו את הראש מה לאכול לארוחת ערב, מאסנו בחביתה וסלט או בסנדביץ' אבוקדו. עמית הציעה: "רוצה מנה מגניבה שאמא שלי הייתה מכינה לי כשהייתי קטנה"? חשדנית מטבעי בעניין אוכל, מיד ביקשתי לדעת על מה בדיוק מדובר, כשאמרה שזו מנת פסטה עם טוויסט והיא לגמרי מתוקה, עשיתי כמובן פרצוף וסירבתי. כששמעתי שזה גם עם קינמון שאני מוכנה לסבול רק בקינוחים, בכלל לא רציתי לשמוע. אבל שמתי לב להתלהבות שלה סביב המנה, אז הצעתי את אריזת הפסטה "אורזו" של Rummo שנשארה, זוהי פסטה קטנטנה בצורת אורז ארוך. עמית אמרה שאמא שלה הייתה מכינה את המנה הזו ממש עם כל סוג פסטה שנשאר במקרר (ללא רוטב) ואף עם ספגטי, אבל אמרתי שאם כבר, אז אולי את הסוג הקטן אוכל להפנים יותר בקלות בגרסתו המתוקה.

היא הכינה חצי חבילה ממש בתוך 10 דקות ולאחר שסיננה את המים, בישלה לעוד 2 דקות עם חמאה, סוכר ומעט קינמון. היא ממש התעקשה שאטעם ואני חייבת לומר שממש אהבתי את הטעם המתקתק והעדין, הופתעתי לגמרי מהשיחוק הזה, שהיא לא באמת זוכרת אם היה המצאה של אמא שלה או של סבתא שלה. מה שבטוח זו הייתה מנה שהייתה מלאה במתיקות, זכרונות וגעגוע.

עברו כמה ימים והערב, כשחזרה מהעבודה, הפתעתי אותה עם החצי השני של חבילת הפסטה, שהכנתי בדיוק לפי המתכון של אמא שלה. איך לומר, ממש התאהבתי!
המנה הזו יותר מהכל מזכירה לי סוג של דייסה או תבשיל חם ומפנק שכיף לאכול בערבים קרים של חורף ובעיניי יתאים לגמרי גם בבקרים קרירים של שבת.
מעבר לטעם המקורי ולפשטות ההכנה, זוהי מנה שנותנת כבוד לשאריות וללא ספק, תתחבב גם על הילדים בבית.

פסטה מתוקה של אמירה מילנר ז"ל
מרכיבים:
1/2 חבילת פסטה מכל צורה/ שאריות של פסטה מוכנה
30 גרם חמאה
2 וחצי- 3 כפות סוכר (מומלץ לטעום תוך כדי לשם הגעה לרמת מתיקות מדויקת)
מעט קינמון
אופן ההכנה:
לבשל את הפסטה אם צריך בהתאם לזמן המופיע על האריזה, לסנן את המים היטב,
להחזיר את הפסטה לסיר, על אש קטנה, לשים בפנים את החמאה ולערבב היטב עד שתימס בפנים, להוסיף את הסוכר ולפזר מעט קינמון (לפי הטעם),
לערבב הכל ביחד היטב ולאכול.
אם משתמשים בפסטה מוכנה שנשארה, יש להוציאה מהמקרר ולהעביר לסיר, להדליק את הגז ולהוסיף את החמאה לפני הכל ואז את הסוכר והקינמון בדיוק באותו אופן כפי שעושים עם פסטה חדשה. במקרה הנ"ל פשוט להשאיר על הגז ולערבב כמה דקות, עד שהכל יטמע והפסטה תהיה חמה ומוכנה להגשה.
בתיאבון,
כרמל.

*הפוסט מוקדש באהבה לאמירה מילנר ז"ל- חמותי, שמעולם לא הכרתי.










