תל גזר, גזר העתיקה, הוא מקור שמה של המועצה האזורית והוא מתנוסס על סמלה. העיר גזר נוסדה לראשונה באלף השלישי לפנה"ס, בתקופת הברונזה הקדומה. באלף השני לפנה"ס, בתקופה הברונזה התיכונה, הוקפה העיר סוללת עפר ונבנו בה מגדל ענק, שער מרשים ואתר פולחני. גזר היא אחד האתרים הבודדים שזיהויים אינו מוטל בספק: על הגבעות הסובבות את התל נמצאו כתובות המציינות את "תחום גזר". הכתובות הן מן התקופה הרומית, והן מעידות על גבולות היישוב, ובעיקר על שמו. הגישה אל התל היא דרך כרמי יוסף או קיבוץ גזר.
בבוקר חורפי יצאנו לסיור מהנה ומלמד למועצה האיזורית 'גזר' .נחשפנו לגזר העתיקה ואתריה הקדומים כן לפנינות החן היותר מודרניות במקום.
התחנה הראשונה בסיור- תכשיטים סרוגים – חיה רובינסון, כפר שמואל
בגלריה של חיה ניתן למצוא תכשיטים, צעיפים ואקססוריז יפים, צבעוניים ויחודיים בסריגה בעבודת יד. הגלריה נמצאת במושב כפר שמואל שבעמק איילון. במועצה האזורית גזר. בגלריה מתקיימים ערבי נשים, הרצאות וסדנאות ליצירת תכשיטים, וללימוד סריגה. לצד הגלריה ישנה מרפסת, בצל הגפן, בה ניתן לשבת, לשתות, ולהתכבד ממעשה ידי המארחת. מוזמנות לבוא ולהינות מהאווירה הנעימה ומהיחס האישי בגלריה.


לתיאום ביקורים והזמנות: חיה רובינסון- 0505519366
יצאנו בהרגשה נעימה ורעננה מחיה הנפלאה ותכשיטיה הסרוגים היישר לתחנה הבאה בסיור
גלריית ZB צביקה ואופירה בר – מושב פתחיה
צביקה ואופירה בר מאמינים בדרכם שלהם, חולמים חלומות ומגשימים אותם. צביקה הגיע אל אומנות הזכוכית תוך כדי החלמה ממחלה ומאז החיים השתנו, המעוף של צביקה , העקשנות והראייה של לצאת מהקופסא ,והרצון של אופירה לעודד אותו כמה שיותר ,ולתת לו יד חופשית לעוף עם הדימיון. איפשרה לצביקה לפתוח את הגלרייה ZB בביתו שבמושב פתחיה.

אופירה הוכשרה בשנת 2013 כמאמנת עסקית ומשפחתית ב"תות תקשורת ".ומאוחר יותר למדה הנחיית סדנאות ויוגה צחוק .מזה כשנתיים וחצי אופירה רצה עם פורמט של הופעה בת שעה וחצי שכוללת הרבה צחוק מוזיקה משחררת ואופטימית, השראה חיובית ומקור העצמה שלה הוא – שמחה ! אופירה המדהימה ובעלת הלב הרחב מדגימה את שמחת החיים שבה ודוגלת באמרה:
the past is history the future is mistory and present is now and allwayes


החזון של השניים הוא להזמין לגלריה שלהם אורחים שייהנו מסדנת זכוכית של צביקה בשילוב סדנת צחוק מוזיקלית והשוס הגדול יהיה אוכל קוצ'יני (הודי) מבית אמא של אופירה.
לתיאום ביקורים לפרטיים וקבוצות : צביקה ואופירה בר
מושב פתחיה רחוב האלון 233 – טלפון -054-5711979 צביקה, אופירה
משם,המשכנו לסובב לב גזר – מוקד משיכה חדש וייחודי, לחובבי רכיבת אופני שטח, מקצוענים, משפחות ובודדים המעוניינים לגלות מסלולים חדשים ומיוחדים במרחק נסיעה קצר מהמרכז.
המסלולים מחולקים לשלוש והרוכבים / מטיילים יכולים לבחור את תוואי הרכיבה בהתאם לרמת הקושי בה הם מעוניינים. לאורך המסלול הוצבו שלטי הכוונה ובצירים החשובים הסבר אודות המקום.
שקד ביער – רחל שקד – סדנא באומנות ההקשבה, כרמי יוסף
יער המגינים אשר בשוליו עומד ביתי החם והצבעוני. אני מכירה היטב את כול שביליו ונהנית מאוד להנחות במרחביו יחידים וקבוצות וליצור חוויות רבות קסם, אשר מהדהדות לאורך זמן.
ביער תהייה לנו הזדמנות להקשיב עם כול החושים לעצמנו ולקולותיו של היער – למשב הרוח בצמרות העצים, לרחש הזרדים המתפצחים תחת רגלינו ולציוץ הציפורים.אתם מוזמנים להרפתקה קטנה שתיצרב בזיכרונכם לאורך זמן. תצאו מן היער עם מתנות רבות לעצמכם, איש, איש עם מתנותיו שלו. כדי לקבלן צריך פשוט לבוא.אני קושרת שיחה שתחילתה במילים זהירות אל מול האישה הכה מיוחדת ורגישה ללב האדם, בעידודה אני זורקת 3 אבנים כבדות שעל ליבי: אבן אחת- המועקה מהעבודה, אבן שניה-חטטנות של בני האדם אל מולי והאבן השלישית והכבדה ביותר- אבן שברון הלב בתוכי מאז פטירתה של אימי אהבת חיי לפניי כשנה וחצי. אני זורקת את האבנים הללו בצעקות של אמת ומתמלאת לי בשקט. הדרך עוד ארוכה, אני יודעת, אבל תחילתה ללא ספק אצל רחל שקד.
רחל שקד
שקד ביער
08-928-6819
http://www.shakedbayaar.co.il/About_Us.html
בעמק איילון הפסטורלי נחבאת מבשלת הבירה בישיקיו, יוזם הרעיון ניר בישי רצה להגשים חלום ישן שלו וזה התאווה לבשרים מעושנים לצד בירות בוטיק איכותיות. ניר בישי בן 43 נשוי למיטל אב לתאומות בנות 5 ואביגייל בת שנה וחודשיים. ידע בעישון בשר תמיד היה לי, אני עוד זוכר את סבי מעשן בשר של אווזים שהייתי ילד קטן, עם השנים גדלתי והתאהבתי בתחום עישון הבשרים ובזכות הניסיון שרכשתי החלטתי לפתוח את המבשלה.

המוטיב העיקרי היה מקום מיוחד שאין עוד אחד כזה, במקביל בשנים האחרונות התפתח טרנד של בירות בוטיק, חקרתי את הנושא והתאהבתי גם בבישול בירות בוטיק, ואז נוצר החיבור: מבשלת בירה עם בשר מעושן ואיכותי בצד.
המבשלה עובדת בקונספט יחודי של " אכול ושתה כפי יכולתך" , אבל עם דגש גדול מאוד על חומרי הגלם,השירות והאווירה הקסומה של המקום. חשוב לציין שכל המרכיבים טריים ומיוצרים במקום באהבה.
ארוחת בישיקיו

סלט כרוב סיני סלט גזר פיקנטי
סלט חסה ברוטב וינגרט פלאפל בעשבי תיבול
חציל קלוי בשלמותו עם טחינה גולמית סלט שוק עגבניות ופלפל חריף
סלט חומוס עם בשר מעושן סלט טאבולה
זיתים סוריים תוצרת בית חמוצי הבית
קרפצ'ו סלק
בשרים למרכז השולחן
עוף מעושן לבבות אווז
נקניקיות עם שקדים וצנוברים בשר בקר ושומן כבש
קציצות עגל קרפצ'ו סינטה טרייה
שווארמה עגל כבש אסאדו על העצם
ספריבס טלה במרינדת שום ודבש סטייק פילה בקר
אנטריקוט מרמת הגולן מיושן על העצם נתחי פרגית במרינדה
צלעות טלה

בירות הבוטיק שלנו: פילזנר 5.2%, דופלבוק כהה גרמנית 8.2%, חיטה בווארית מעוננת 5.3%, טריפל בלגית אדמונית 8.3%
יין מיקב בראון מכפר שמואל
יקב בראון – דני בראון – כפר שמואל – כשר
יקב בראון הוקם בשנת 2009 בחצר ביתו מתוך אהבה ליין ולשמחתו, בבעלותו כרמים איכותיים של ענבי יין באדמת כרמי יוסף הידועה כ"סיידון". דניאל מאמין שייצור היין הטבעי והאיכותי מיוצר בכמויות קטנות כך שניתן לשלוט
על כל מרכיבי תהליך עשיית היין וכך להגיע לתוצאות מצוינות. מינימום התערבות ותוספות מזכירים לנו שליין יש כל כך הרבה איכויות וחבל להתערב בפעילות המדויקת של הטבע.
דני מגיע לתחום היין מאהבה אך תחום עיסוקו העיקרי הוא הנדסה משם הוא שואב את הניסיון הרב שבניהול בתהליכי עבודה מסודרים ,דיוק והקפדה על כל פרט בהתאם להדרכות וללימוד אשר רכש מקולגות ייננים, חומרים מקצועיים וסיורים ביקבים בעולם. היין המיוצר ביקב הינו פטיט סירה ומרלו מענבי כפר שמואל.
היקב מייצר כ-2500 בקבוקים מדי שנה והביקוש להם רב. היינות נמכרים במסעדת הבשרים של בישיק במשמר איילון וביקב עצמו.
לתיאום טעימות ורכישות :דני בראון 054-4226883 , כשר – לא עובד בשבת – בתשלום
עוד בתפריט:
שתיה קלה
קינוחי הבית
פאי פיצוחים, עוגת שוקולד, שתיה חמה
מחיר לסועד 250 ש"ח – הארוחה ללא הגבלה – כשר בהשגחת הרבנות מועצה אזורית גזר – כל הבשר חלק רבנות
פתוח בימים ג,ד,ה בשעות 20:00-24:00 – רצוי להזמין מקום מראש טלפון להזמנות 050998919
אתרים ועסקים לבילוי עם המשפחה במועצה איזורית גזר :
בוסתן שושן – מושב מצליח, כשר – סגור בשבת
בוסתן שושן הוא גן קסום מלא עצי פרי אקזוטיים שהגיעו מכל פינות העולם, הממוקם במרכז, עשר דקות מכביש 6, עשרים דקות מתל-אביב, חצי שעה מירושלים. הבוסתן פתוח בימי חול וסגור בשבת.
בוסתן שושן, שהוקם לזכרו של עמרם שושן, משלב את צמחיית ארץ ישראל עם פירות אקזוטיים מיוחדים שעציהם נדדו מכל העולם לבוסתן שלנו.
בבוסתן שושן תוכלו לטייל בין עצי הפרי המוריקים, לקבל הסבר מודרך, לעבור הפעלות יצירתיות או סתם לצפות בשקיעה ולקנח בפירות עסיסיים עם שמות מוזרים מול בריכת המים המקסימה.
במרכז המבקרים סרט המגולל את סיפור הקמת הבוסתן וכן סרט מיוחד המציג את עצי הפרי השונים.
הפעילות מתאימה לכל המשפחה, לזוגות, לצעירים, מבוגרים, לקבוצות ויחידים.
שעות פתיחה: ימים ראשון – שישי מ-9:00 בבוקר עד שקיעת השמש. כשר
לתיאום ביקור או יצירת קשר: זיוה שושן 077-5423560, bustanshoshan@gmail.com בתשלום
תותי גיל, קטיף תותים לכל המשפחה – מושב פתחיה – כשר – סגור בשבת
מחפשים חוויה חד פעמית לילדים ולכם? אוהבים תותים? "תותי גיל" זה המקום!
התות שלנו גדל בשיטת הביו בי והוא נקי מחומרי הדברה גידול בשיטות ביולוגיות טבעיות.
התות הכי מתוק וטרי שתמצאו עם חווית טבע מדהימה לכל המשפחה.
הברוש 18, מושב פתחיה (הבית האחרון ברחוב מצד שמאל) 052-7556195 בתשלום
מחלבת עברי – מיכל עברי – כשר, סגור בשבת
מחלבה משפחתית שהוקמה בתוך משק חקלאי על ידי זוג עולים מעיראק, במטרה לייצר גבינה עיראקית אמיתית הנקראת ג'ובן – גבינה קשה עם חורים. כשלושת ילדיהם של בני הזוג ירשו את המחלבה מהוריהם, הם הפכו אותה למחלבה שמייצרת גבינות מכל העמים כי "לכל עם יש את המוצרלה שלו".
כאן תוכלו לטעום ולרכוש גבינה מקסיקנית, רוסית, גרוזינית ואיטלקית. כמו כן, מציעים כאן מגוון סוגים של גבינת מוצרלה, ריקוטה ומסקרפונה וסוגים פופולריים יותר כמו קממבר ופטה כבשים .
אטרקציות: פעם בשבוע, בימי שישי, פותח המשק את שעריו למבקרים ומציע חגיגה קולינרית. המשפחה מוציאה את הטאבון, וכולם יחד מתחילים לאפות פוקאצ'ות עשירות בגבינות כשכל המבקרים מוזמנים לקחת חלק בחגיגה ולתרום מהידע הקולינרי שלהם. באמצע השבוע תוכלו לערוך כאן סיור בדיר.
משק 50, מושב עזריה, 08-9227266, א-ה 16:0-08:00, ו' 14:00-10:00 (החגיגה מתקיימת אחת לשבועיים, אך כדאי לוודא לפני שמגיעים כי לפעמים היא נערכת כמה ימי שישי ברציפות עקב הביקוש הרב).
קרדיט לתמונות: הצלם יוסי סובה











