מולטיקוק – ארוחה שלמה במערכת כלים אחת

קיבלתי להתנסות את מערכת Multi-Cook של חברת פיירקס
ההתנסות כללה אתגר מרגש:
האתגר – להכין במקביל 3 מנות, לצלם את תהליך הבישול ולהעלות אותו כסרטון ליוטיוב.

קיבלתי להתנסות את מערכת Multi-Cook של חברת פיירקס שעליה כתבתי כבר בפוסט הזה.

ההתנסות כללה אתגר מרגש שבסופו גם תחרות:

האתגר –  להכין במקביל 3 מנות, לצלם ולהעלות סרטון ליוטיוב.

התחרות – בעל הסרטון שיזכה במספר הצפיות הגדול ביותר הוא הזוכה בתחרות! זו לא תחרות לייקים, רק צפייה מהנה J

מזמינה אתכם למסע הקצר, בעקבות האתגר.

המסע כולל 3 מתכונים כתובים שאחריהם ה ס ר ט ו ן. רק אני והבישול שלי…

הסרטון (יצא קליפ משגע) קצר וקולע  רק 2 דקות של עונג צרוף, מתיקות וטעמים טובים. כדאי לכם להציץ. אל דאגה, זה לא סרט פרסומת, לא דוקומנטרי ואין חפירות. רק מטבח ואוכל!

כדי להבין את האתגר אספר שהמערכת כוללת 5 חלקים:

  • קערה עמוקה – (לבן) שניתן לבשל בו
  • קערת אידוי מחוררת מזכוכית מחוסמת
  • מכסה דק מזכוכית
  • מכסה עמוק מזכוכית – זהו האקדח המעשן מהמערכה הראשונה, אז צפו להפתעה…
  • מכסה סיליקון אדום

אחרי התלבטות, החלטתי להכין את המתכונים הבאים:

למטה – קינואה עם גזר, דלעת ונענע – מנה צמחונית

מעליה – שעועית ירוקה ברוטב תאילנדי

ובמכסה העמוק הכנתי במקביל – פאי שוקולד מושחת!

מתחילים…

קינואה עם גזר, קוביות דלעת ונענע (מנת בריאות)

מרכיבים

  • כף שמן זית
  • גזר אחד חתוך לז'וליאנים (גפרורים)
  • כוס קוביות דלעת
  • כוס קינואה
  • 2 כוסות מים
  • מלח ופלפל
  • 2 כפות עלי נענע טריים קצוצים

אופן ההכנה

  1. לטגן בשמן הזית את גפרורי הגזר במשך 2 דקות.
  2. להוסיף את הקינואה ולהמשיך לטגן תוך כדי ערבוב.
  3. להוסיף את קוביות הדלעת והמים
  4. 4. לתבל בכפית מלח (עניין של טעם), ומעט פלפל ולכסות בקומה השנייה…
  5. לפני ההגשה לפזר את עלי הנענע ולערבב בזהירות.

קומה שנייה – בישול באדים:

שעועית ירוקה ברוטב תאילנדי

בישול באדים שומר על צורת השעועית, על המרקם שלה ועל המרכיבים התזונתיים.

מרכיבים

  • שעועית ירוקה עדינה קפואה
  • מלח ופלפל
  • 6-7 עגבניות שרי שעשיתי בכל אחת מהן חור קטן עם קיסם
  • 1-2 כפות רוטב תאילנדי לפאד-תאי (אני השתמשתי ברוטב של אוריינטל-פוד. אפשר להחליף ברוטב טריאקי, או סויה)

אופן ההכנה

  1. להניח את השעועית בקערת האידוי המחוררת שמונחת על הכלי עם הקינואה.
  2. לתבל במלח ופלפל גרוס. לפזר עגבניות שרי ולכסות את הכלי.
  3. כשמתחילים להיווצר אדים על המכסה, להנמיך את הלהבה מתחת לסיר הכפול ולבשל במשך 30 דקות.
  4. להעביר לקערת הגשה ולפזר את הרוטב לערבב וליהנות.

בזמן ש-2 המנות מתבשלות להן, הכנתי את העוגה:

פאי שוקולד מושחת (ברמות על!)

מרכיבים

בצק בנוסח ממתק "טעמי"

  • כוס פצפוצי אורז
  • חצי צנצנת קטנה ממרח נוטלה
  • כוס פירורי ביסקוויטים בטעם שוקו (אפשר פתי בר רגיל)

מלית

  • 150 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
  • 1 שמנת מתוקה להקצפה – 32% שומן
  • 1 ביצה
  • 1 כף "רמי מרטן" – או קוניאק אחר

אופן ההכנה

  1. לערבב את כל המרכיבים עד שהתערובת נראית אחידה.
  2. לשטח את התערובת על תחתית + דפנות של המכסה (ממליצה להיעזר בכף, ראו בסרטון).
  3. להמיס את השוקולד במיקרו ב-2 פולסים של 20 שניות, להוסיף את השמנת המתוקה ולחמם עוד 30 שניות.
  4. כשהתערובת נמסה ואחידה, להוסיף ביצה וקוניאק ולבחוש.
  5. לצקת על התחתית ולהכניס לתנור בחום 160 מעלות למשך 20 דקות. למרות שזה נראה עדיין רוטט, להוציא ולצנן את הפאי. להכניס מיד להקפאה מכוסה במכסה הסיליקון. אל חשש – הכלים הללו עמידים במעבר מחום להקפאה. זה אחד מהיתרונות הגדולים שלהם.
  6. לחלק למנות: בסרטון תוכלו לראות איך חילקתי (רמז – אני את שלי לקחתי לי, המשולש הוא לכל השאר… )

זהו! הארוחה מוכנה. בתאבון!

ועכשיו – התרווחו בכיסאות וצפו בקליפ שבקישור המצורף.

[youtube 6fB-VAxyxwU nolink]

http://www.youtube.com/watch?v=6fB-VAxyxwU

אני חושבת שהוא יצא מקסים!!! מה דעתכם? נכון מקסים?

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.