קיבלתי להתנסות את מערכת Multi-Cook של חברת פיירקס שעליה כתבתי כבר בפוסט הזה.
ההתנסות כללה אתגר מרגש שבסופו גם תחרות:
האתגר – להכין במקביל 3 מנות, לצלם ולהעלות סרטון ליוטיוב.
התחרות – בעל הסרטון שיזכה במספר הצפיות הגדול ביותר הוא הזוכה בתחרות! זו לא תחרות לייקים, רק צפייה מהנה J
מזמינה אתכם למסע הקצר, בעקבות האתגר.
המסע כולל 3 מתכונים כתובים שאחריהם ה ס ר ט ו ן. רק אני והבישול שלי…
הסרטון (יצא קליפ משגע) קצר וקולע רק 2 דקות של עונג צרוף, מתיקות וטעמים טובים. כדאי לכם להציץ. אל דאגה, זה לא סרט פרסומת, לא דוקומנטרי ואין חפירות. רק מטבח ואוכל!
כדי להבין את האתגר אספר שהמערכת כוללת 5 חלקים:
- קערה עמוקה – (לבן) שניתן לבשל בו
- קערת אידוי מחוררת מזכוכית מחוסמת
- מכסה דק מזכוכית
- מכסה עמוק מזכוכית – זהו האקדח המעשן מהמערכה הראשונה, אז צפו להפתעה…
- מכסה סיליקון אדום
אחרי התלבטות, החלטתי להכין את המתכונים הבאים:
למטה – קינואה עם גזר, דלעת ונענע – מנה צמחונית
מעליה – שעועית ירוקה ברוטב תאילנדי
ובמכסה העמוק הכנתי במקביל – פאי שוקולד מושחת!
מתחילים…
קינואה עם גזר, קוביות דלעת ונענע (מנת בריאות)
מרכיבים
- כף שמן זית
- גזר אחד חתוך לז'וליאנים (גפרורים)
- כוס קוביות דלעת
- כוס קינואה
- 2 כוסות מים
- מלח ופלפל
- 2 כפות עלי נענע טריים קצוצים
אופן ההכנה
- לטגן בשמן הזית את גפרורי הגזר במשך 2 דקות.
- להוסיף את הקינואה ולהמשיך לטגן תוך כדי ערבוב.
- להוסיף את קוביות הדלעת והמים
- 4. לתבל בכפית מלח (עניין של טעם), ומעט פלפל ולכסות בקומה השנייה…
- לפני ההגשה לפזר את עלי הנענע ולערבב בזהירות.
קומה שנייה – בישול באדים:
שעועית ירוקה ברוטב תאילנדי
בישול באדים שומר על צורת השעועית, על המרקם שלה ועל המרכיבים התזונתיים.
מרכיבים
- שעועית ירוקה עדינה קפואה
- מלח ופלפל
- 6-7 עגבניות שרי שעשיתי בכל אחת מהן חור קטן עם קיסם
- 1-2 כפות רוטב תאילנדי לפאד-תאי (אני השתמשתי ברוטב של אוריינטל-פוד. אפשר להחליף ברוטב טריאקי, או סויה)
אופן ההכנה
- להניח את השעועית בקערת האידוי המחוררת שמונחת על הכלי עם הקינואה.
- לתבל במלח ופלפל גרוס. לפזר עגבניות שרי ולכסות את הכלי.
- כשמתחילים להיווצר אדים על המכסה, להנמיך את הלהבה מתחת לסיר הכפול ולבשל במשך 30 דקות.
- להעביר לקערת הגשה ולפזר את הרוטב לערבב וליהנות.
בזמן ש-2 המנות מתבשלות להן, הכנתי את העוגה:
פאי שוקולד מושחת (ברמות על!)
מרכיבים
בצק בנוסח ממתק "טעמי"
- כוס פצפוצי אורז
- חצי צנצנת קטנה ממרח נוטלה
- כוס פירורי ביסקוויטים בטעם שוקו (אפשר פתי בר רגיל)
מלית
- 150 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
- 1 שמנת מתוקה להקצפה – 32% שומן
- 1 ביצה
- 1 כף "רמי מרטן" – או קוניאק אחר
אופן ההכנה
- לערבב את כל המרכיבים עד שהתערובת נראית אחידה.
- לשטח את התערובת על תחתית + דפנות של המכסה (ממליצה להיעזר בכף, ראו בסרטון).
- להמיס את השוקולד במיקרו ב-2 פולסים של 20 שניות, להוסיף את השמנת המתוקה ולחמם עוד 30 שניות.
- כשהתערובת נמסה ואחידה, להוסיף ביצה וקוניאק ולבחוש.
- לצקת על התחתית ולהכניס לתנור בחום 160 מעלות למשך 20 דקות. למרות שזה נראה עדיין רוטט, להוציא ולצנן את הפאי. להכניס מיד להקפאה מכוסה במכסה הסיליקון. אל חשש – הכלים הללו עמידים במעבר מחום להקפאה. זה אחד מהיתרונות הגדולים שלהם.
- לחלק למנות: בסרטון תוכלו לראות איך חילקתי (רמז – אני את שלי לקחתי לי, המשולש הוא לכל השאר… )
זהו! הארוחה מוכנה. בתאבון!
ועכשיו – התרווחו בכיסאות וצפו בקליפ שבקישור המצורף.
[youtube 6fB-VAxyxwU nolink]
http://www.youtube.com/watch?v=6fB-VAxyxwU
אני חושבת שהוא יצא מקסים!!! מה דעתכם? נכון מקסים?












