מהו הגורם לתמותת התינוקות בארה״ב?

בשנות השבעים, הוזמן על ידי הנשיא ג'ונסון, אדם בשם פול או'ניל, ששימש אז כסגן מנהל משרד הניהול והתקציב בוושינגטון, כדי לנתח כיצד הממשלה מוציאה כסף על שירותי הבריאות.

כשפול וצוותו ניתחו את הנתונים, הם הבינו שאחת המגמות הראשונות שהובילו היתה שיעור תמותת תינוקות הגבוה בארה"ב. מגמה זו היתה מזעזעת במיוחד משום שארה"ב הייתה אז אחת המדינות העשירות בעולם.

תינוק

צוותו של אוניל גילה בסופו של דבר דרך סידרה של שאלות, כי שורש הבעיה הוא שמורים רבים חסרים את ההכשרה בביולוגיה הנדרשת על מנת ללמד תזונה לנערות בגיל העשרה – קורס שהיה נחוץ כדי למנוע את התת-תזונה של אמהות (הבעיה שזוהתה כסיבה העיקרית לשיעור תמותת תינוקות גבוה). על ידי שינוי האופן שבו מורים הוכשרו במכללות ובאוניברסיטאות כדי להכין אותם ללמד ביולוגיה (וכך, תזונה), עכשיו שיעור תמותת תינוקות, הוא 68% נמוך יותר כאשר אוניל היה הראשון התחיל את המשימה שלו.

שרשרת האירועים:

תמותת תינוקות

הבנת שורשי הבעיה לפעמים עולה משאלות על שאלות, מחפירה אחר נתונים. כי אם מישהו היה מבקש מרופאים או פקידי בריאות להכין תוכנית מלחמה בתמותת תינוקות אף אחד לא היה מציע לשנות את תוכנית ההוראה בביולוגיה.

DNA Helix Life Science Graphic Concept

וזה מזכיר לי שהשבוע בהרצאה על אפיגנטיקה (איך הסביבה משפיעה על ביטוי הגנים), שאלתי מה עולה לכם בראש שאתם שומעים את המילה ויטמינים, כי לי עלה הסיפור הזה והיכולת של התזונה לשנות את היכולת לחלות במחלות.

בקיצור יש אנשים שאמרו: תזונה ויש כאלו שאמרו סופרפארם, שתן יקר, בדיקות דם.

להזכירם המילה ויטמינים נגזרת מהמילה ויטה- החיים, של חומרים שהגוף אינו יכול לסנתז אלא לקבל מהמזון.

ומה קורה שהמזון חסר את הויטמינים והמינרלים, התרופות מרוקנות את הויטמינים הנחוצים. אזיי יש מגוון בעיות בריאות.

על החתום: ד״ר ליאת אדרי  phd

הערה: סיפור זה נכתב מחדש מן הנוסח המקורי בסיפרו של צ׳רלס דוהיג  כוחו של הרגל, מומלץ בחום.

ד״ר ליאת אדרי
אני מדענית מומחית בבילוגיה רפואית. בעלת תואר שלישי בנוירוביוכימיה, פוסטדקטורט בביולוגיה תאית והתפתחותית בבית ספר לרפואה, אוניברסיטת תל אביב. פוסטדוקטורט נוסף ממדעי המוח במכון וייצמן ובקיצור דוקטור לביולוגיה רפואית. אני מרצה על בריאות ממגוון היבטים מדעיים, לשם פיתוח מודעות להתנהלות בריאה המשלבת תזונה, מדעי המוח, מדעי הרפואה, מדעי ההתנהגות ובודהיזם. מנהלת מחקרים קלינים ברפואה משלימה ועושה דיקור סיני כשצריך. לצד הידע הרב והמגוון, יש לי יכולת ונסיון רב בהנגשת שפה מדעית גבוהה בקיצור מדעי החיים הבריאים.