מתקן לייבוש כלים הוא אביזר מטבח הכרחי אבל לא אהוב במיוחד. בין שאתם מניחים את הכלים על מתקן דו-קומתי מעוצב או על מייבש פלסטיק פשוט, סביר להניח שלא השקעתם הרבה מחשבה בסגנון שלו ובדרך שהוא משתלב בעיצוב הכללי של המטבח.
אז נכון, מתקן ייבוש כלים הוא לא הקנייה הכי כיפית שתצטרכו לעשות במטבח ובכלל, אבל אם תבחרו נכון, אתם תעריכו את ההשקעה אחרי כל שטיפת כלים או הדחת כלים במדיח. ולהפך – אם תבחרו מתקן גרוע לייבוש כלים, כזה שיצבור טינופת ותתרומם ממנו ערימה מבולגנת של כלים – אתם תקללו אותו בכל יום מחדש.
איזה מתקן ייבוש כלים מתאים למטבח קטן במיוחד?
אל דאגה. גם אם אתם מבשלים (או לא מבשלים) במטבח קטן במיוחד עדיין תוכלו למצוא מקום למתקן ייבוש כלים, וישנם מגוון עיצובים ידידותיים למטבחים קטנים. לדוגמה, אפשר לבחור במתקני ייבוש שטוחים ונמוכים שיגרמו לחלל להיראות פחות מבולגן. אפשרות נוספת היא לתלות מתקן ייבוש מעל הכיור, או אף להשתמש במתקן עולה-יורד לייבוש כלים, וכך גם לחסוך גם במקום ובזמן במקום לייבש את הכלים ולהחזיר אותם לארון בכל פעם מחדש.
איך להתאים את מתקן הייבוש לכלי המטבח?
אם אתם משתמשים בכלי מטבח לא חגיגיים במיוחד ומניחים אותם לייבוש אחרי כל שטיפה, אז כל מתקן ייבוש יכול להתאים, בין שהוא מתקפל, חד או דו-קומתי, עשוי מעץ, פלסטיק או מתכת. לעומת זאת, אם אתם צריכים מתקן שיגן על כלי החרסינה המהודרים שלכם או שאתם משתמשים בכלי מטבח יקרים בכל יום, כדאי להשקיע במתקן ייבוש חזק העשוי מעץ או ממתכת.
איך לנקות את מתקן הייבוש?
רוב מתקני הייבוש אוגרים מים ויש לנקות אותם לעתים קרובות כדי למנוע הצטברות של לכלוך ועובש בתחתית. לכן, בכל ניקיון תקופתי של מתקן הייבוש מומלץ גם לקרצף את כל הפינות והרווחים באמצעות מברשת שיניים ישנה טבולה בסבון כלים. מדי פעם כדאי גם להשרות את המתקן בתוך מיכל מים (כיור, דלי או אמבטיה) ולהוסיף מעט אקונומיקה כדי לחטא ולנקות אותו ביסודיות.












