רבות ונפלאות שמעתי וקראתי על מסעדת מדיטה הירושלמית וביום שהוזמנתי לחגיגות יום הולדת שנה והשקת התפריט החדש מיד אמרתי כן כי מה נפלא יותר מלתת קפיצה לעיר הקודש, לנשום אויר הרים, ללגום קצת יין ולצלול לעולם של טעמים ים תיכוניים עם נגיעות עכשוויות אשר נוצחו וטופלו באהבה ובקפידה ע"י השף בעלים המקסים מוטי אוחנה . ומרוב ששמחתי מההזמנה שקיבלתי שכחתי לרגע את אירועי הימים האחרונים ולא אשקר הפחד לאורך כל הדרך ירושלימה חלחל אך התפוגג מיידית כאשר נכנסתי אל כור ההיתוך הנפלא הזה כאשר חילונים יושבים לצד דתיים וסועדים את ליבם בהרמוניה מושלמת (בעיני, כאחת מבחוץ זה יפה להפליא).
אחרי סבב שלומות, חיבוקים ונישוקים התיישבנו סביב השולחן והמנות הראשונות החלו לרפד את בטטנו המקרקרת – פוקצ'ה רכה ומהבילה היישר מטאבון המטבח הפתוח לעיני כל שהוגשה בלווית מטבלים שכללו קרם חצילים וסילאן קטיפתי וערב כל כך לחך (חובה עליכם להזמין אותו אחרת תפסידו) , לימון כבוש שכבש את ליבי, צלחת מחמצים פיקנטיים , טחינה וחומוס.
סלט מ ד ה י ם ומפתיע בטעמיו שלא הפסקתי לנשנש שהורכב מעלעלים טריים, פילטים של לימון, בצל סגול, צנון, גרגרי רימון, ענבים חצויים שעליו פוזרו שקדים קלויים ועוד מנת של סלט סביח יפיפיה וצבעונית שלא טעמתי כי אני לא מחובבות העמבה.
ואם אוכלים אז כמובן ששותים (אבל לא נוהגים!!!) והקוקטיילים זרמו מהבר, טעמתי לי מהראובן שהורכב מוודקה, סאוור פירות יער וטריפל סק אבל נפלה ההחלטה והזמנתי לי קוקטייל וואלק אשר שוקשק מוודקה, אבטיח מידורי מלון וסאוור שכבר בלגימה הראשונה הצהרתי שוואלק הקוקטייל הזה שוס!! שתיתי כמה וכמה סיבובים ממנו והייתי מוכנה להמשך החגיגה הקולינרית.
נוהר המלצרית המקסימה (מגיע לה!!!) הגישה לנו מנה של טונה צרובה מבחוץ ואדמונית מבפנים שהוגשה עם לקט ירוקים של זוקיני ואספרגוס פריכים וחמצמצים במידה בדיוק כמו שאני אוהבת ועוד מנה של טרטר דניס ופילה דניס – אבל היי צריך להשאיר מקום לעיקריות אשר לא נפלו מהמנות הראשונות והונחו כיד המלך על השולחן.
מנה של שקדי עגל צלויים במנגולד, אריסה ולימון כבוש נשלחה מהאסכלה הלוהטת במטבח אשר נצלתה יתר על המידה אבל תוקנה במיידית במנה חדשה עסיסית ורכה שלא השאירה שקד אחד בצלחת, פטה כבד בריבת עגבניות שרי מפתה שהשאיר טעם של עוד.
וכמובן אצלי תמיד את גולת הכותרת ה- Highlight של המסעדה והערב והיא ללא צל של ספק היא מנת אסאדו "החצר" בברביקיו ותפוזים שהייתה א ל ו ה י ת בעיני , נימוחה ומדוייקת בטעמיה !!!
עוד מנות צלויות וטעימות שמהם כבר נישנתי בקטנה של פרגית ירוקה, סלט קינואה וחמוציות, סינטה פרוסה שהוגשה עם תפ"א, פטריות צלויות וצ'ימיצ'ורי .
על קינוחי הבראוניז, קרמבל התפוחים וצלחת הפטיפורים הסקסית כבר ויתרתי כי וואלק (גם אחרי הוואלק הזה ) לא היה לי כבר מקום ומוטי השף פינק אותי מעבר לדלפק ההגשה בנתח של כבד עוף אשר נצלה במידה מדוייקת ועליו פוזר פלפל שחור גרוס ארומטי ולשניה חשבתי שאני אוכלת כבד אווז. אבל נראה לי שחבריי לשולחן נהנו מהם .
היה טעים, היה נעים ומחכה לפעם הבאה, לכו גם אתם ועל הדרך תפרגנו לעסקים הירושלמית שיודעים לצערנו היום ימים לא קלים.
מזל טוב מסעדת מדיטה – לעוד המון שנים של קולינריה ואוכל טעים 🙂
* מדיטה- ביסטרו ים תיכוני עכשווי וכשר – בית הנציב דרך חברון 101 א' ירושלים * טלפון להזמנות: : 02-5664466 * המסעדה מציעה גם חדר אירועים פרטי עד 110 מקומות *
פייסבוק: https://www.facebook.com/meditajerusalem/timeline
ועכשיו שיר:
[youtube JNwJFLkoX80]























