לפעמים אני מרגישה כמו להטוטנית. תחת שלושה כובעים אותם אני מחליפה מדי יום – כמה פעמים ביום – אני מג'נגלת בין תפקידי הניהולי, תפקידי כחברת ועד ותפקידי כאם, ואת כולם אני משתדלת לבצע בצורה הטובה ביותר וללכת על החבל מבלי ליפול ממנו.
נעים להכיר, אני רונה בן-משה, בת 38, גרה באשדוד כל חיי, אם לשניים – בן שנה ובן ארבע, רווקה ובימים אלה מחפשת זוגיות עם מישהי שתדע לדבר איתי בלי מילים.
לפני כ-15 שנה התחלתי לעבוד בחברת שטראוס מים כנציגת שירות. מתפקיד זה התגלגלתי לתפקידי אחראית משמרת וטכנאית – וכיום אני מנהלת צוות של 20 טכנאים הפרוסים ברחבי הארץ ונותנים שירות בכל חלקיה.
שטראוס מים עוסקת בייצור ושיווק ברי-מים מטוהרים והיא החברה הגדולה בארץ בתחומה. בחברה מועסקים כ-900 עובדים, כ-700 מתוכם מאוגדים בהסתדרות. נתברכנו כולנו בארגון שכיף לעבוד בו, ארגון משפחתי, הוגן כלפי עובדיו ונוהג תמיד בשיתוף פעולה עם ההסתדרות ועם הוועד.
בכובעי כמנהלת צוות אני אמונה על הכנת סידורי עבודה ותיאומים שונים, תוך דאגה לריצוי הלקוחות כך שיקבלו את השירות ברמה הגבוהה ביותר שאפשר. כל זאת כמובן תוך ניסיון מתמיד לשמור על המוטיבציה של העובדים ועל כך שיהיו מרוצים בתפקידם. אני מקפידה להעצים אותם אך גם את עצמי, וזוכרת תמיד להביא האני-האישי שלי ולגלות מנהיגות כאישה מוקפת בגברים.
בכובעי כאם אני מתמודדת עם העובדה שהעבודה האהובה שלי דורשת ממני שעות ארוכות והשקעה לא מועטה. למזלי מסביבי משפחה תומכת המסייעת לי ולקריירה בה בחרתי. אני שמחה לשמש דוגמה אישית לילדיי ולהראות להם שאני מצליחה גם לתפקד ולהצליח במקום עבודתי וגם להיות אמא מושלמת ודואגת עבורם.
בכובעי כסגנית ראש ועד עובדי שטראוס מים, אישה יחידה מתוך קבוצה של שבעה, אני רואה עצמי כדומיננטית ומובילה. בכל מקום שבו אני יכולה לתרום, למצוא פתרונות עבור העובדים ולקדם את רווחתם – אני שם. לדוגמה, בזכות מטרה שהצבתי לעצמי כיום כל עובד מקבל "תן-ביס". דוגמה נוספת היא שמתוך 12 שימועים אליהם התלוויתי לעובדים, בעשרה הצלחתי לשנות את דעת המנהל. הנהלת החברה מכבדת אותי ואני מאמינה כי בזכות זה גם ניתן יותר צ'אנס לעובדים אותם אני מייצגת ושמאחוריהם אני עומדת.
בראש הוועד עומד מרקי מערבי, החבר הכי טוב שלי בעבודה. ביני ובין מרקי יחסים מדהימים, אני אמנם משמשת רשמית כסגנית שלו, אך בפועל כלל חברי הוועד עובדים כצוות ומקבלים החלטות יחד ובשיתוף פעולה. אנו פועלים לטובת כלל העובדים ותוך דאגה להמשך שגשוגה של החברה שלנו, ואנו מאמינים כי כולם רואים זאת ולכן אנו זוכים לתמיכה ולאהדה.
כל זאת לא היה מתאפשר אילולא ההסתדרות והגב שאנשיה נותנים לנו. זה המקום לציין לטובה את יו"ר ההסתדרות במרחב גבעתיים ויישובי בקעת אונו עופר חתוכה ומזכירת האיגוד המקצועי מהמרחב עו"ד לילך קפלן, שזמינים לנו תמיד, מייעצים ותומכים. תודה גדולה מגיעה גם ל מ"מ יו"ר הסתדרות עובדי המזון והפרמצבטיקה אליעזר בלו – איש נעים, הוגן, טוב והגון שמדהים לעבוד איתו והוא מגלה רגישות והבנה הן כלפי החברה והן כלפי עובדיה.
עובדי שטראוס מים זכו לעבוד בחברה מעריכה, אוהבת והוגנת כלפי עובדיה. הגיוון החברתי פה רחב והחברה מכילה ומקבלת את כולם – עובדים עם מוגבלות, עובדים חדשים, ותיקים, עובדים מכל המגזרים ומכל הקהילות. נכון, לא הכל מושלם ולא תמיד אנו מסכימים על הכל עם ההנהלה, אבל אנו כן תמיד מסכימים על כך שיש לנהוג בכבוד הדדי זה כלפי זה. העובדים שההסתדרות איתנו רק מוסיפה, והיא מאפשרת לעובדים לעמוד יחד כקבוצה ולשמור על מעמדנו וזכויותינו, מה שלא בהכרח היה מתאפשר אם כל עובד היה עומד לבדו.
אני מאחלת לעצמי להמשיך להצליח, להתפתח ולתרום איפה שרק אפשר ומאמינה שכשהדברים נעשים באהבה ומתוך הנשמה, הם גם מצליחים.
שלכן ושלכם,
רונה בן-משה













