יום המשפחה מצריך מתכון משפחתי
כזה שמחמם לב ועצמות בקור כזה
בביתי כולם מאוהבים בפסטה טובה אה וגם גבינה
ובדיוק צפיתי בתכנית מיוחדת העוסקת דווקא בדיש הספציפי הזה
החלטתי לעברת אותו לצרכים שלנו .
בחיי שאף שבלולון פסטה לא נותר בכלי.
ומאחר וכל רואה ביקש מתכון אז הנה הוא
רוצו להכין כי הכל בסיר אחד שילך לגריל ל10 דקות וסה תו.
צריך –
חבילת תלתלי פסטה (השתמשתי בברילה) מבושלת לפי ההוראות בגב האריזה.
סלסילת פטריות פורטבלה קטנות (קרימיני)
סלסילת פטריות שמפיניון
מיכל שמנת מתוקה
2 כוסות חלב
1 כף קמח
מעט שמן לטיגון
כף חמאה
150 גרם גבינת פרמז'ן או קשקבל מגוררת(או מה שאוהבים – אפשר מנצ'יגו ואפשר צהובה רק שהטעם יהיה עדין יותר)
50 גרם נוספים לציפוי
חופן בצל מיובש
חצי כפית גבישי שום
פלפל שחור גרוס טרי לפי טעם
פלפל לבן חצי כפית
מלח לפי טעם. לטעום כי הגבינה מלוחה.
פטרוזיליה קצוצה גם לפיזור
ההכנה –
פורסים את הפטריות לפרוסות עבות
במעט שמן מזהיבים אותן
מוסיפים כף חמאה שתימס ואת כף הקמח
אחרי טיגון של דקה מוסיפים חלב קר ושמנת מתוקה ובעדינות מביאים לרתיחה ומסמיכים את הרביכה מעט
מוסיפים את הבצל המיובש ואת השום ומבשלים 5 דקות על אש קטנה ביותר
מוסיפים תיבול ובוחשים
מוסיפים את הפסטה המסוננת היטב ובוחשים בעדינות
מוסיפים את 150 גרם הגבינה המגוררת ובוחשים עד שתימס .
הבחישה בעדינות רבה .
מסירים מהאש
מפזרים גבינה מגוררת שנותרה וגורסים פלפל שחור מעל
מכניסים לגריל חם לכמה דקות עד שתזהיב מפזרים פטרוזיליה .
מחלקים חםםם למי שהכי אוהבים בכף .
ניתן להניח ליד כף שמנת חמוצה או יוגורט .
מי אמר שזה דיאטתי
אבל חד פעמית מותר לנו .














