מאפינס טונה עם עשבי תיבול וגבינה בולגרית

למען גילוי נאות, הצילום של חגית גורן פשוט מדהים והמתכון נהדר ולכן משתפת אותו עמכם. חג שבועות מהנה מהנה

בחורה עם מחשב נייד

לקראת חג שבועות…

מצרכים:

(כ- 20 מאפינס בינוניים)

3  קופסאות טונה סטארקיסט עם עשבי תיבול 5% לא מסוננות

1 כוס קמח לבן

1.5 כוסות קמח מלא

2 כפות אבקת אפיה

3 ביצים

1 כף חרדל דיז'ון גרגרים

1 גביע שמנת לבישול 15%

חצי כפית בזיליקום מיובש

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

כוס אפונה קפואה שהושרתה במים רותחים

2 כוסות עגבניות שרי

100 גרם גבינה בולגרית מפוררת 5%

ניתן להוסיף מצרכים נוספים או להחליף את הירקות בירקות אחרים כגון – תירס, זיתים, גזר ועוד.

ניתן להכין כמה סוגים שונים של מאפינס באותה התבנית על ידי הוספה של ממרחים וטעמים – פסטו, עגבניות מיובשות, אבקת שום ועוד.

אופן ההכנה:

חוצים את עגבניות השרי ומכניסים לתנור בטמפרטורה גבוהה ל20 דקות.

מנפים את הקמח הלבן, המלא ואבקת האפייה לקערה גדולה.

מוסיפים ביצים, חרדל ושמנת מתוקה, ומערבבים.

מקפלים לתוך התערובת את הירקות, הגבינה והטונה (עם השמן).

ממלאים תבנית שקעים ששומנה בשלושת רבעי מגובה השקעים בתערובת שהוכנהמאפינס טונה סטארקיסט, אופים 20 דקות בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות עד שהמאפינס מזהיבים.

 

בתיאבון!

 

המתכון באדיבות טונה סטארקיסט.