מאפה (מלאווח) עם גבינה (זיוה, קלצונה, בורקס או וואטאבר)

כשמגיעים אורחים בהפתעה, אני מיד שולפת מלאווח מהמקפיא, תוך 5 דקות הוא מופשר. ועד אז מכינה מילוי לפי בחירה, ממלאת ואופה. חצי שעה ויש יופי של ארוחה. (עוד תספיקו להתקלח, להתלבש ולהתארגן לפני שהאורחים ידפקו בדלת)

11060289_10205814807704202_9037083184827655455_n

תמיד תמצאו אצלי במקפיא בצק של מלאווח. הוא נגיש, זמין וקל מאוד לעבודה – הכי חשוב: חוסך הרבה הרבה זמן של המתנה (להפשרה) ועבודה.

כשמגיעים אורחים בהפתעה, אני מיד שולפת מלאווח תוך 5 דקות הוא מופשר. מכינה מילוי לפי בחירה, ממלאת ואופה. חצי שעה ויש יופי של ארוחה.

למצרכים:
1 חב' עלי מלאווח (6)
למילוי:
3 קוטג'
2 ביצים
1/2 כוס קמח
150 גרם גבינה צהובה מגורדת
מלח (בערך כפית מחוקה – אפשר לטעום)
מעל:
ביצה טרופה
שומשום
להכנה:
לפרוס על השייש את העלים – עד שתכינו את המילוי הם כבר יפשירו.

11822859_10205814807544198_5255513060113225889_n
לערבב את מצרכי המילוי.
ממלאים כל עלה וסוגרים לשניים.

11811552_10205814807584199_6798821130307095926_n
למרוח ביצה טרופה ולפזר שומשום. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך חצי שעה (או עד הזהבה).

מושלם! אצלי אוהבים לאכול את זה עם עגבנייה מגורדת – והמייטיבים – עם עגבנייה מגורדת מעורבבת עם סחוג.
10 דקות הכנה (כולל הפשרה) – מושלם!!!