מאפה כבד בבצק עלים

בחורה עם מחשב נייד

 

 

 

פשטידת כבד תנור

בצק עלים מתפצפץ לו בפה מפריכות

מלית רכה ומנחמת .כל הטעמים בפה יוצרים מן הרגשה של לעצום עניים ולשוט למחוזות אחרים.

מרק לפני וקינוח אחרי ולא צריך כלום מעבר .

מכינים חבילת בצק עלים ואפשר בצק העשוי עם חמאה .

למלית –

1 קילוגרם כבד עוף

4 בצלים ענקיים בקוביות

3 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים במי מלח עד ריכוך ומעוכים למחית

200 מיל ציר עוף או בקר או קוביית מרק בכוס מים רותחים

2 ביצים גדולות למלית ועוד אחת קטנה למריחה על הבצק לפני האפיה (סה"כ 3 ביצים)

1 שקיק אבקצת אפיה

מלח והמון פלפל גרוס טרי ממטחנה – אני מכניסה פנימה כפית גדושה

מעט שומשום לפיזור לפני האפיה

פפריקה מתוקה לפיזור לפני האפיה

מלח גס לפיזור לפני האפיה

כפית סוכר חום

שמן לטיגון / או שמן וחמאה .לא לקמץ שהמלית תהיה עסיסית אני משתמשת בכוס חד פעמית שמן  או 100 גרם חמאה

וכך מכינים –

מזהיבים את הבצלים במעט שמן ומוסיפים להם את הכבדים ואת כפית הסוכר החום

מטגנים עד שהכבדים משנים צבע ולא יותר הם יתבשלו במאפה .

במעבד מזון מרסקים אותם למחית

מוסיפים את תפוחי האדמה ואת כוס המרק בוחשים היטב .

מוסיפים את 2 הביצים ושוב טורפים .

מוסיפים את שקיק אבקת האפיה .

מצננים היטב עטוף בניילון נצמד שעם היד מדביקים למחית .

להרכבת המאפה –

פותחים את אריזת הבצק

את החצי חותכים מיישרים לפי מידות התבנית . בינונית 30/20

מניחים את המלית מעל – קרה מהמקרר

את חציו השני של הבצק חותכים לרצועות של 3 סמ' ולפי גודל התבנית

מפתלים כל רצועה ויוצרים שתי וערב על המלית .

מורחים ביצה טרופה במעט שמן על כל המאפה – לא רק על הבצק כך המלית תישמר עסיסית

מפזרים פלפל גרוס ממטחנה,פפריקה מתוקה ,שומשום  ומלח גס

אופים שיזהיב בתנור חם 200 מעלות טורבו  כחצי שעה .

לבדוק כי כל תנור והחום שלו .

מגישים מנה עם ריבת בצל או אחרת ליד ואוכלים חםםם

לא יודעת מה איתכם אצלנו לא נותר פירור ושקט שרר בשולחן .רק מצמוצי שפתיים היו…

פשטידת כבד ריחנית
פשטידת כבד ריחנית

פשטידת כבד לא אפויה

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.