נשארו לי במקרר כמה גבינות שאוטוטו מחזירות את נשמתן לבורא עולם….לא חבל לזרוק????? אז ישבתי וחשבתי וחשבתי וחשבתי ….הוצאתי להפשרה תחתיות ארטישוק, בצק עלים והתחלתי לצייר לי בראש איזה מאפה אני הולכת לאפות עם כל הטוב הזה . ואני כחולת ארטישוק בכל צורותיו החלטתי לאפות מאפה גבינות עם תחתיות ארטישוק, לבבות ארטישוק וביצים קשות – אז יאללה לעבודה.
חומרים:
חבילת בצק עלים מופשר וקר
1 גביע גבינה לבנה
200 גרם גבינה צפתית מגורדת
200 גרם גבינת פטה מגורדת
200 גרם גבינת קשקבל מגורדת
1/2 חבילת גבינת פילדלפיה
3 ביצים
חבילת תחתיות ארטישוק חלוטות כעשר דקות מים רותחים וחתוכות לקוביות.
מלח, פלפל שחור גרוס
3 ביצים קשות שלמות.
4 יחידות של לבבות ארטישוק חצויות לשניים.
בקערה שמים את קוביות תחתיות הארטישוק, מוסיפים את הגבינות מתבלים ומוסיפים את הביצים ומערבבים היטב. בתבנית פיירקס משומנת קלות מניחים בצק עלים ומצמידים לדפנות , וממלאים מהמלית – מסדרים מעל את הביצים הקשות ולבבות הארטישוק ומכסים עם יתרת בצק העלים, מצמידים לצדדים ומברישים בביצה טרופה – זורים פרג טחון וגרעיני דלעת ואופים בתנור בחום של 180 מעלות עד להזהבה מלאה של בצק העלים .
הלכה הדיאטה…….














