שישי בבוקר אני מוצאת את עצמי מסתובבת בשוק הכרמל בתל אביב עם עגלה מדליקה וכוס יין ונשאלת מידי פעם ע"י עוברים ושבים: מה זה הסיור הזה?

מה כבר יכול להיות חדש בשוק הכרמל?
כבר בכניסה לשוק נתקלתי במגוון דוכנים צבעוניים אשר הזכירו לי שווקים בחו"ל.

אז זהו שאפילו המבקרים בותיקים בשוק לא תמיד מכירים את כל פינות החמד או הסיפורים מאחורי הבסטות.
לאחר ההצלחה המסחררת של הסיורים בשוק מחנה יהודה בירושלים, סיור קולינרי בשוק הכרמל ובסמטאות כרם התימנים- "מסטרשוק" בהדרכת נורית גורן, הסומלייה יוסי בן אודיס ויקב הפרימיום "1848".

מסטרשוק לאחרונה חברו נורית גורן והסומלייה יוסי בן אודיס בשיתוף יקב "1848" לקיים סיורים קולינארים בשוק הכרמל ובכרם התימנים הסמוכה.
נורית גרה מזה שנים בדירה בתוך השוק, היא גדלה בבית גרמני יקה של סבתא קצבית ומילדותה היא לא מפסיקה לבשל לעשרות מחברייה ובמסגרות התנדבותיות. לפרנסתה ניהלה במשך שנים מספר רב של מסעדות איכות בתל אביב . את כל הקניות עורכת נורית בשוק מידי יום וחבריה מכנים אותה המסטר של השוק – כי היא תמיד יודעת איפה נמצא כל תבלין או ירק במחיר הכי טוב ובדוכן הכי מיוחד. לפני כמספר חודשים החליטה נורית לצרף אל הקניות שלה את ידידה הסומלייה יוסי בן אודיס והוא נפעם מיכולותיה ומהמקומות המיוחדים אותם לא הכיר בשוק . השניים החליטו להקים מיזם מיוחד הנקרא: "מסטרשוק – סיורי קולינריה ויין בשוק הכרמל".
בתחילת הסיור הציע לנו נורית להתחמם עם כוס יין של יקב 1848. בעל הסטוריה מעניינת.

בשנת 1848, עם חידוש היישוב היהודי בירושלים, יצחק גלינא-שור פתח את היקב הראשון בארץ ישראל, במרתף הצמוד לכותל המערבי בירושלים. יינות היקב האיכותיים זכו למוניטין בקרב הקהילה היהודית של אותה תקופה, ונמכרו מבית לבית. בעת מאורעות התורכים, נאלצה משפחת שור לנטוש את היקב אשר בעיר העתיקה ולהקימו מחדש מעל לבריכת אגירת מים בבית ישראל שבירושלים החדשה. במהלך שמונה דורות מאז מיסודו, יקב 1848 המשיך לצמוח ולזכות בהכרה באיכות יינותיו, עבר מספר משכנים, אך שמר על מסורת ייצור יין כדרך חיים.


לאתר היקב: http://www.1848.co.il
לדף הפייסבוק של היקב: http://www.facebook.com/1848winery
לגמנו מהיין, הצטיידנו בתיקים עם לוגו של מסטרשוק הכוללים כוסות יין, מיים מינרליים ואפילו מטליות לחות והמשכנו לתחנה הראשונה שלנו "קפה כהן" אשר נוסד בשנת 1935 ע"י סביו של לשמה, הבעלים, אשר היה סוחר מצליח באותם ימים.



שלמה בגיל 42 החליט לשיר ברמה מקצועית, למד 4 שנים פיתוח קול ובכל יום שישי בשעה 13:10 מפתיע את מבקרי המקום עם שירים בסגנון אחר בעברית, אנגלית וספרדית.

בצמוד ל"קפה כהן" נמצאת הכניסה המקורית של השוק עם כיתוב" שוק ירקות"

לאחר מכן המשכנו לצמד של "שני מאהבים לטיניים": אחים תימנים בעלי חנות התבלינים הכי צבעונית בשוק, טועמים ומקבלים הסבר על החנות, האנשים וטועמים טחינה מיוחדת המיוצרת בהר גריזים לפי שיטה מסורתית עם אבן ריחניים.

אחרים כחלני קלנו את כינוי של מאהבים לטיניים היות והם מיבאים טבלינים יוצאי דופן מדרום אמריקה.


טעמנו ירקות שורש מיוחדים הדומים לבננה אך שונים לגמרי בטעמם PLATINOS.

את המשך הסיור מתבלת נורית בהסברים על הקמת השוק ומציגה את הקיר המקורי של הקמת השוק ולטעימות של תה קר מרענן מחליטות טבעיות של "רופא התה של הכרמל" בחנות המלאה בעשרות סוגי חליטות המרפאות כל בעיה ומחלה.
כמו כן טועמים ומכירים 4 סוגי מלחים המגיעים מצפון נורווגיה : מלח פחם, מלח לימון, מלח רוזמרין ומלח מעושן – לומדים על דרך הפקת המלח ונכנסים לכרם התימנים לטיול קצר ומלא ריחות ואווירה של תל אביב של פעם .

במהלך הסיור בשוק הכרנו את החומוס הכי מפורסם של השוק, מכירים את מלך המרקים של הכרם, שתינו גת אותו מכינה סבתא בת 94, עוצרים להסבר על השינוי של השנים האחרונות של הכרם ליד בית מלון בוטיק עדן מהמם ומשם לתוך השוק, הצעקות, הריחות, הפירות והשירים של הבסטיונרים המעניקים חוויה אוטנטית .



בזמן חופשי רכשנו קצת מתוצרת מקומית לארוחת השבת:

לפני תום הסיור טועמנו משני זנים של שמני זית ישראלים: ברנע שמן זית פיתוח ישראלי וקורוניקי מיוון של מותג OLIA . וטעמנו גם מהחומצים המיוחדים לצד חרדל ישראלי מיוחד.

קינחנו בתחנת החלומות של ג'יקי בה טעמנו כמה סוגי חלוות ומתוקים מיוחדים. ג'יקי מאוד אוהב לגלוש וכל החנות מעוצבת בגלשנים.

סיימנו את הסיור במסעדת הטרקלים בה קבלנו ארוחת גורמה בת 10 מנות בליווי של מגוון יינות בוטיק ישראלים וייחודיים והסומלייה יוסי בן אודיס.



הסיורים מתקיימם מידי ימי שישי
· הסיור מתאים לימי הולדת, ימי גיבוש עובדים ומנהלים, תיירים, ועדי עובדים וכו´.
· מקסימום לסיור 30 איש.
· הארוחה היא בשרית בעיקרה. יש אפשרות לתאם ארוחה במסעדה כשרה, או ארוחה צמחונית – בתאום מראש.
· שעות הסיור 12:00 – 16:00.
בתוספת 50 ש"ח לאדם ניתן לקיים סדנאת בישול לאחר הסיור בה האורחים מבשלים את הארוחה
לפרטים נוספים : http://www.hatraklin.co.il/
מייל: http://yossibo1@gmail.com
בטלפון: 054-455-2748












