שלום, כאן מאיר דוד והיום, כשעדיין קר וגשום בחוץ, מצאתי לנכון להציע לכם מרק חורפי טעים ועשיר. מרק שגדלתי עליו ומאד אהוב עליי.
אמנם אני לא שף אבל אוהב מידי פעם לבשל, לאפות ולהכין מטעמים.
קבלו מתכון נהדר למרק עדשים כתומות שכל אחד ואחת יכולים להכין היום, לארוחת הצהרים של יום שישי ולכל יום בתקופה הנוכחית. בתיאבון, מאיר דוד.
מרק עדשים כתומות
מרכיבים (מנות ל- 6 סועדים)
250 גרם תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות.
100 גרם בצל סגול חתוך גס
150 גרם גזר חתוך גס
3 שיני שום (ולמי שלא אוהב שום, אפשר לוותר)
150 גרם עדשים כתומות שניתן לרכוש באחד השווקים באו באחת מרשתות השיווק. עדיף של מותג מוכר.
ליטר וחצי מים
מלח וכמון לפי הטעם.
אופן הכנה
מעבירים בתוך סיר את הבצל טיגון קל עד שישחים ולאחר מכן מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, את הגזר ואת השום ל-מספר דקות (4 דקות באש בינונית).
מוסיפים לסיר ליטר וחצי מים ואת העדשים ומבשלים כחצי שעה
מתבלים במלח וכמון (לפי הטעם)
מורידים מהאש וטוחנים במקל טחינה או במיקסר/מעבד מזון.
בתיאבון.












