לצ'יזיקה אטאדה – מעדן ילדות

בחורה עם מחשב נייד

מעדן קרמל

 

 

לצ'זיקה אטאדה -מעדן של חגים.

השנה סבתא שלי לא תהיה בשולחן החג אבל תהיה לה הנצחה עם אוכל שלה .
המעדן בולגרי חלבי-פירוש השם חלב קשור .קרם פודינג משגע בטעם נוסטלגי .
ליטר וחצי חלב (יש קופסה חדשה של תנובה מדוייק)
4 ביצים גדולות,
6 כפות קמח גדושות, בפסח זה 8 כפות קורנפלור או קמח תפוחי אדמה
חצי כוס סוכר,
כמה טיפות וניל טוב
כף גדושה חמאה רכה.
לקרמל כוס ורבע סוכר לבן,2 כפות מים .
ההכנה-בקערה מקציפים חצי ליטר חלב עם 4 ביצים וקמח או קורנפלור או קמח תפוחי אדמה לבלילה חלקה ללא גושים .
בנתיים מחממים חלב עם חצי כוס סוכר שימס וכף חמאה מכניסים מעט מהעיסה ובוחשים היטב להשוואת טמפרטורות אחרת תהיה חביתה מבושלת ….
מוסיפים את שארית העיסה ובוחשים כל הזמן במטרפה למניעת גושים,עד להווצרות דייסה די סמיכה .
בתבנית מתכת עגולה-28 ס"מ ועמוקה ממיסים את כוס ורבע הסוכר לקרמל נזהרים שלא יחרך ויהיה מר… מעבירים בבת אחת את הדייסה מעל הקרמל …נוצרות בועות והקרמל עולה למעלה .אחרי מספר שניות מכבים את האש ומשאירים להתקרר .
אפשר להגיש פושר ואפשר קר.מעדן שלא מן העולם הזה.

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.