חומרים:
6 יחידות של לפת
צרור סלרי עלים-קצוצים
5 שיני שום- קצוצים
1 בצל -קצוץ
1 קופסא עגבניות מרוסקות – לא רסק
1/2 ק"ג בשר טחון טרי
1/2 כוס אורז בסמטי
2 כוסות מים
מעט שמן בוטנים
מעט סויה
מעט שמן
מלח+ פלפל שחור גרוס גס
הכנה:
לחתוך ללפת את הראש- ולהשאיר בצד לטובת כיסוי
לרוקן את הלפת- הכי טוב בעזרת כף פרזאית ( כמו להוציא כדורי מילון או אבטיח)- לא לזרוק נשתמש לרוטב
בקערה נפרדת : את הבשר וכל התבלונים וכמובן שאפשר להוסיף מה שרוצים.
להוסיף את האורז ולמלא את הלפתות.
בסיר עם שוליים גבוהים: לטגן מעט בצל , להוסיף את עלי הסלרי הקצוצים, לערבב,
להוסיף את השום הקצוץ ולהוסיף את כל תחולת הלפת (שהוצאנו),
לערבב ולתת לתערובת להתבשל 10 דק'.
להוסיף את הלפתות לתערובת הרוטב להוסיף 2 כוסות מים ולכסות את הסיר.
לבשל שעה לפחות
לבדוק טעמים, אפשר להוסיף צ'ילי חריף.














