לנדוור פותח חנות הקונספט בתל אביב

בחורה עם מחשב נייד

לפני כשנתיים בקרתי במפעל של קפה לנדוור בחולון בו למדתי על עולם הקפה וגם על ייצור הקפה. מדובר בקפה שלאחר שנחשפים אליו, לא עוזבים..על הביקור שלי במפעל ניתן לקרוא כאן.

לכל אוהבי ומביני הקפה, נפתח ברמת החייל סניף קונספט של קפה לנדוור, המציע מגוון רחב של ציוד להכנת קפה (מכונות אספרסו משוכללות, פרקולטורים, מקינטות, כוסות מיוחדות, קופסאות וואקום לשמירת הקפה ועוד..). וכמובן גם  קפה משובח מבית לנדוור.

חלפו הימים בהם אנשים הסתפקו בשתיית קפה נמס, והיום ניתן לפגוש בהרבה בתים מכונות קפה טובות ומשוכללות.

יאיר שפירא, מנכ"ל חטיבת הסחר של הקפה לנדוור הסביר על עולם הקפה בכלל ועל אסטרטגיה שיווקית של קפה לנדוור בפרט.

TaXcxd7wPF0

לנדוור משמש כיבואן הבלעדי של מותג הקפה היוקרתי ILLY . בחנות ניתן למצוא מוצרי המותג וגם קופסאות פח ממותגות עם איורים של אומנים צעירים.

אני לא כל כך מבינה בהפעלת ציוד להכנת הקפה, ולכן שמחתי לגלות כי בחנות אפשר למצוא הסבר (מפורט) על אופן הכנת הקפה בכל אחד מהמכשירים הנמכרים במקום.

כך, כאשר רכשתי מקינטה, עובד נחמד הסביר לי באדיבות ועם הרבה סבלנות על תהליך בישול הקפה ואיזה סוג קפה לרכוש מקינטה.

קבלתי גם הסבר על שימוש בקופסת וואקום לאחסון קפה. כן, מסתבר שגם את זה צריך לדעת….

בימים אלה, כשכולנו מחפשים מתנות לחג, אפשר לארגן ממגוון מוצרי החנות מתנה נחמדה המתאימה לכל גיל ולכל מארח.

קצת על מותג קפה לנדוור:

מותג קפה לנדוור, בין הוותיקים בארץ, הוקם בשנת 1919 בתור בית קפה קטן באחד הרחובות הציוריים בברלין ע"י משה לנדוור. צמוד לבית הקפה, הקים בית קלייה, בו עסקה כל משפחת לנדוור בקלייה וייצור עצמי של הקפה המשובח, שהוגש לאורחי בית הקפה.

בשנת 1933, עם עליית הנאצים לשלטון בגרמניה, עלה לנדוור עם משפחתו ארצה, התיישב בתל אביב, ופתח ברחוב אלנבי מול הים את בית קליית הקפה הראשון בארץ ישראל. זמן מה לאחר מכן הורחב העסק והועבר למרכז הרחוב (אלנבי 121).

בתקופת הצנע בשנות ה-50, כשרוב הקפה ששווק בארץ היה על בסיס ציקוריה (תחליף קפה), רק בלנדוור אפשר היה למצוא את הקפה האמיתי. בית הקלייה הפך למוקד משיכה אטרקטיבי, ורבים צבאו על חנות המפעל מדי יום ביומו. בשנת 1964, עקב הביקוש הגואה לקפה הייחודי, ומאחר ובית הקלייה ברחוב אלנבי כבר התקשה לספק את דרישות השוק, הועבר המפעל לאזור התעשייה בחולון, וכיום הוא משתרע על פני שטח של כ-1,000 מ"ר.

התערובת המיוחדת, הקלייה האיכותית והטחינה לגרגירים עדינים – ייחדו את קפה לנדוור כבר מהגרגר הראשון. בזכות השמירה הקנאית על המסורת המשפחתית רוויית האהבה לקפה, יכולים גם היום מביני הקפה ואוהביו ליהנות מאותו קפה קלוי, טחון ואיכותי. לנדוור היה ונשאר קפה שכובש כל חך – לצד לקוחות נאמנים, שמהווים דור רביעי של שותי קפה במשפחת לנדוור, נולדים מדי יום לקוחות חדשים שגדלים עם המותג.

לנדוור, ראול וולנברג 24 , תל אביב.

לפרטים נוספים: http://www.landwer.co.il/