אתמול, כאשר הגיעה שעת ארוחת הצהריים במשרד, מצאתי את עצמי באופן טבעי רעבה. לא הספקתי לבשל בערב הקודם אז החלטתי להזמין מנה ממסעדה הממוקמת לא רחוק מהמשרד. התוצאה? מנה קטנה, יקרה ולא ממש טעימה.
אז עלו לי כמה מחשבות למה כדאי לעמוד עוד כמה דקות במטבח ולבשל ליום למחרת –
1. מדובר בחיסכון כספי עצום
בין אם אתם מזמינים מידי יום סלט או מנה בשרית גדולה ודשנה, מדובר בכל מקרה בהוצאה כספית גדולה ויקרה. באותו הסכום שאותו הוצאתם לרכישת אוכל מידי יום, הייתם יכולים לעשות קנייה גדולה מאוד בסופר ולהכין ממנה אינספור מנות טעימות. לא חבל?
2. הערך התזונתי בבית גבוה בהרבה
כאשר מזמינים אוכל מהמסעדה הקרובה למשרד, אתם לא באמת יודעים מה מכילה המנה. אם חשובה לכם איכות המזון, כמו גם כמויות השמן והסוכר אשר הושקעו בהכנתו, חשוב לזכור שבמזון אשר הכנתם בעצמכם – הערך התזונתי תמיד יהיה גבוה ובריא יותר מזה שהזמנתם במסעדה.
3. אוכל מהבית תמיד יהיה לטעמכם
בניגוד למנות ממסעדה, אשר לא תמיד מתובלות לטעמכם, אוכל שעלמתם והכנתם בעצמכם, תמיד יכיל את כל הטעמים והתבלינים שאתם הכי אוהבים. ככה זה כשזה בא מהלב J
4. האוכל זמין ונגיש לכם מתי שתרצו
במקום לחכות לנציג המסעדה שיענה לטלפון, להזמין, לחכות את זמן הבישול וגם את זמן המשלוח, האוכל שהבאתם איתכם מהבית זמין ונגיש לכם לאכילה תוך (בערך) שלוש דקות מרגע שהוכנס למיקרו. אז נכון שלא תמיד אוכל מחומם טעים כמו אוכל מבושל באותו הרגע, אבל תודו שכאשר אתם רעבים – כל דקה נחשבת.
אז מה למדנו ומה ניתן לעשות?
לרכוש תרמוס איכותי אשר יכול לשמור על טיב האוכל לפרקי זמן ארוכים, גם כאשר המקרר המשרדי מלא ואין בו מקום לאחסון קופסאות אוכל. כיום קיימים מגוון תרמוסים מקצועיים, של חברות מובילות, שאפילו מגיעים עם סכו"ם מובנה, לנוחות מקסימלית. תרמוס כזה יכול הליות עשוי פלסטיק קשיח בעל דפנות כפולות או נירוסטה איכותית.
במידה ובורכתם במקרר משרדי גדול – פרגנו לעצמכם בקופסת אוכל איכותית , עמידה לחימום במיקרוגל, שתאפשר לכם נוחות מקסימלית גם באחסון האוכל וגם בזמן האכילה.
בתיאבון!












