לחמניות קמח מלא ממולאות אפונה ובצל .

 

לחמנית אפונה חתוכה

 

לחמנית אפונה בצלחת

כשישמ מבצעים על מצרכים מעניינים אני קונה

מבצע ברמי לוי של קמח מלא עם שמרים הביא אותי לניסוי הזה .

כיף שיהיה בבית קילו כזה כי תמיד בא משהו …ויש רכיבים.

ל-4 לחמניות ענק צריך בצק מ-

600 גרם קמח שמרים מלא של אוסם

כוס חד פעמית קטנה שקופה שמן -השתמשתי בשמן תירס

3 כפיות סוכר מלאות

1 כפית מלח  מלאה

כוס מים פושרים חד פעמית

ביצה גדולה אחת

3 סיבובי מטחנת פלפל שחור או רבע כפית פלפל גרוס גס

בקערה גדולה לשים בצק רך ונעים לעבודה מכל החומרים .

הבצק דביק מעט בתחילה לא להתרגש .

מתפיחים פעמיים.

חותכים ל- 4 כדורים שווים.

 פותחים  כל כדור לפיתה עבה ודי גדולה.

מניחים רבע מהמלית וסוגרים סביבה בצביטות את הפיתה .ישארו בין לבין חורים -ראו תמונה והמלית תבצבץ לאחר האפיה .

 

למלית –

3/4 קופסת שימורי אפונה של יכין

3 כפות בצל מיובש שיש להשיג בכל חנות תבלינים-טעמו מיוחד ופחות שומן וקלוריות מטיגון.

ביצה אחת שלמה

מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

כפית חמאה או שמן

למחוץ יחד במזלג לקבלת עיסה די אחידה אבל לא דייסה .עדיין ניתן להרגיש  גרגירי אפונה.

 

כאמור למלא ,לסגור  ולאפות ב-180-200 מעלות כ-20 דקות שישחימו .

הטעם מיוחד במינו .

מגישים חמים עם מטבל יוגורט שום שמיר ליד וסלט ירקות .

 

 

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.