זה סיפור על סלק אחד קטן והקשר שלו לאיכות הסביבה.
לפני כ-30 קיבלתי ספר מחברה ששינה לנצח את תפיסות העולם האקולוגיות שלי.
הספר נקרא ישמעאל״ והוא נכתב על ידי סופר אמריקאי בשם דניאל קווין.
בעצם, הסיפר נכתב על היכחדות האנדינאנים ותרבותם בנוף האמריקאי אבל תכליתו היא אנחנו והאקולוגיה של העולם.
אנחנו – הצריכה המטורפת שלנו שדורסת את כל הערבים האקולוגיים ומשמידה תרבויות ואדמות כדי להשיג עוד ערכים מודרנים ותעשייתיים .
מאבק תמידי בין המסורת לקדמה.
הספר הזה כל כך השפיע עליי שעוד לפני שלושים שנים הלכתי לסופר עם שקיות בד (שאמא תפרה לבקשתי) וקיבצתי לתוך שקית ניילון אחת את הפטרוזליה, הנענע, הכוסברה והשמיר – הכל כדי לצרוך מינימום שקיות ניילון.
טוב, אני מודה לפעמים הגעתי לאבסורדים (לא בעיניי) בו ביקשתי בחנות הנעליים שלא יארזו את קופסת הנעלים בשקית ניילון ופשוט יצאתי משם עם הקופסא בידיי (הבנות שלי אומרות שעשיתי להן פדיחות ולא שוכחות לי את זה).
אבל איך זה קשור ללחמניות סלק?
לפני שבועיים הכנתי סלט צבעוני שהיה בו גם סלק . בתוך קערת הבצלים נשאר לי סלק אחד בינוני, מסכן ומיותם.
אתמול, אפיתי לחברה אהובה בגטים מלחם כוסמין ומכיוון שהתנור כבר היה בפעולה, הבטתי על הסלק, הוא הביט בי ומיד הודעתי לו שאחנו הולכים
להכין ממנו לחמניות סלק.
תוך כדי לישה , נזכרתי בשילוב המהמם של סלק מבושל, גבינת ברי ואגוזי מלך עם טפטוף קל של דבש וטימין.
מעדן, כדאי לכם לנסות פעם.
א- וואלה….קבלו את לחמניות הסלק אגוזים טימין המטריפות שלי. (אין חובה להוסיף טימין אבל נסו, מעט, זה מהמם).
ואל תשכחו לאכול אותן עם חתיכת ברי (או לפחות פרוסה של חמאה טובה).
מה
כוס וחצי קמח לבן מנופה
כוס וחצי קמח מלא מנופה
15 גרם שמרים טריים או כף שטוחה שמרים יבשים
סלק אחד בינוני מרוסק דק דק
2 ענפי טימין קצוצים
1 כף שמן זית
1 כף גדושה סוכר
1/2 כפית שטוחה מלח
3-4 ענפי טימין קצוצים
חופן גדול של אגוזי מלך קצוצים
בערך 1/2-3/4 כוס מים פושרים
קמח לקימוח הלחמניות והתבנית
איך
קוצצים את האגוזים ואת הטימין.
לקערת מיקסר מכניסים את הקמחים, את השמרים, סוכר ושמן זית ומתחילים לערבל.
מוסיפים את הסלק המרוסק ומתחילים להוסיף מים פושרים.
מערבלים את הבצק בערך כ-10 דקות.
הבצק צריך להיות מאוחד, דביק וחלק.
משמנים את הידיים ומלטפים את כדור הבצק ומחזירים לקערת המערבל. מכסים בניילון נצמד.
מתפיחים עד שמכפיל את גודלו (תלוי כמה חם בבית, בערך חצי שעה עד שעה).
באגרוף קפוץ מכים בבצק עד שהוא נופל ומתפיחים שוב.
(אין חובה להתפיח פעמיים אבל זה מוסיף לאווריריות של הלחמניות).
לאחר ההתפחה השנייה חותכים את הבצק לכ-10 חתיכות , מגלגלים כל חתיכה לעיגול ומייצרים צורת לחמניה מאורכת (כמו בצילום) או עגולה ,לפי העדפה אישית.
מגלגלים כל לחמניה בקמח לבן ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
מתפיחים , לפחות פי שתיים.
במספריים או סכין חדה חורצים חתכים אלכסוניים על פני הלחמניות.
מדליקים את התנור לחום מקסימלי – 250 מעלות ומחממים אותו לפחות חצי שעה (בינתיים הלחמניות תופחות).
אופים את הלחמניות בחום גבוה כ-10 דקות, מנמיכים ל- 160 ואופים עוד כ-10 דקות.
מוציאים, מצננים על רשת ומתנפלים.
אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל? מבטיחה – בלי חפירות, בלי פרסומות, רק מתכונים נטו.
בקרו אותנו בפייסבוק הסדנאות של פאני



















