לחם קיפוד

לחם עשיר מאוד וטעים במיוחד עם טקסטורה ומראה של קיפוד ומכאן שמו. הילדים שלי אמרו שזה הלחם הכי טעים שאי פעם הכנתי.

בחורה עם מחשב נייד

DSC_0144למצרכים:

450 גרם קמח

1 כף שמרים יבשים

3 כפות סוכר

כף שטוחה של מלח

50 סמ"ק שמן

300 סמ"ק חלב חמים (לחמם במיקרו)

למריחה מעל:

1 חלמון

3 כפות חלב

להכנה:

בקערת מיקסר עם וו לישה לשים את כל החומרים. ללוש הכל יחד 5 דקות. להניח לתפיחה במקום חמים עד שהבצק יכפיל את נפחו.

לאחר שהבצק תפח, ללוש אותו בידיים ולעשות ממנו צורת כיכר עגולה. לקחת מספריים חדות ולעשות חיתוכים בזווית של 45 מעלות אחד ליד השני.

DSC_0137

DSC_0138למרוח את הלחם בעדינות (כדי לא לפגוע בקוצים) חלמון מעורבב עם 2 כפות חלב.

להתפיח במקום חמים עד שהלחם יכפיל את נפחו. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כחצי שעה.

להעביר את הלחם לקירור על גבי רשת. רצוי לכסות את הלחם עם מגבת עד לקירור מלא על מנת לשמור על רכותו.

DSC_0146

 

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

 לב