לחם כפרי – כל הסודות שבאפייתו

לחם כפרי ממש כמו שנמכר בכל בולונז'רי בצרפת או מאפיית בוטיק בכל פינת רחוב

DSC_0694למצרכים:

1 ק"ג קמח לחם כפרי (של סוגת למשל)

1 קוביה של שמרים טריים

500 סמ"ק מים

80 סמ"ק שמן זית

4 כפות גדושות סילאן

1.5 כפות של מלח

להכנה:

1. יום קודם הכנת הלחם מכינים את הבצק המקדים: 200 גרם קמח+200 סמ"ק מים+1/3 קובייה שמרים טריים מפוררים. לערבב את הבצק ולסגור אותו בקופסא ללילה במקרר.

2. יום אחרי לשים בקערת המיקסר, את הבצק המקדים שהכנו יום קודם, להוסיף את הקמח שנותר (800 גרם), את השמרים שנותרו (לפורר אותם בפנים), את הסילאן, את המלח, את שמן הזית ולהפעיל את המיקסר. להוסיף את המים באיטיות (300 סמ"ק סה"כ) לא חובה להשתמש בכל הכמות. לבדוק שהבצק נעים ונוח למגע.

DSC_0675

3. להניח את הבצק להתפחה במקום חמים (אני שמה במיקרוגל – כשהוא לא עובד כמובן עם כוס מים רותחים).

4. לחלק את הבצק לשניים ולכדרר לעיגול. להניח על תבנית עם נייר אפיה. אני הנחתי על מכסה סיר גדול של ג'חנון וכך הלחם שמר על צורתו. לשים את הלחם במקום חמים לתפיחה. לרסס את הלחם במים, מה שיקנה לו קרום קשה ושביר. כמו כן לרסס אותו בתוך התנור שלוש פעמים במהלך האפיה.

5. מומלץ לאפות את הלחם על לבנת שמות. לחמם תנור לחום של 200 מעלות ולאפות את הלחם כ- 40 דקות.

6. לקרר את הלחם על גבי רשת.

DSC_0691

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב