חומרים:
1/2 ק"ג קמח מלא 1/2 ק"ג קמח לבן המיועד לאפיית לחם
1 שקית שמרית
2 כפות מלח
4 כפות סוכר חום
1 ביצה
חצי כוס שמן
1 שקית בצל מטוגן
מים – כמה שתופס (כין כוס וחצי ל– 2)
לתוך הקמח מערבבים את השמרית והסוכר, מוסיפים את הביצה, השמן והמים ומתחילים ללוש במיקסר.
מוסיפים את המלח ולשים עד לקבלת בצק חלק וגמיש
להוסיף את הבצל ולהתפיח שעה.
אחר ללוש שוב ולתת התפחה נוספת של 30-40 דק' תלוי במזג האוויר
למרוח בביצה ולפזר ,שומשום, קצח, כדאי לעשות חריצים בלחם.
185 מע' 30 דק' או עד שמזהיב .
אפשר להוסיף חופן של קימל













