מס' ימים מתחילת המסע: 16
מס' ימים עד לסיום: 14 (עכשיו הימים לסיום הם פחות מהימים מתחילת המסע…עוד מעט נתחיל בתהליך פרידה)
מס' מתכון מתוך ה-30: 17+18
יחד איתי במטבח היום: אמא
אני אתחיל ואספר שתמיד שאני חוזרת הביתה, אל ההורים שלי, אני אוגרת כוחות ונחה. וזה מאוד חשוב כי אני מרגישה שכאן בבאר שבע, אין לי לפעמים שנייה לעצמי לשבת ולנוח ולחשוב קצת. ובבית, במקום הבטוח, זה מתאפשר לי יותר.
איזה כיף זה יום העצמאות. בחיי. אחרי טקס הדלקת המשואות אתמול (ומסיבה מטורפת של שירה בציבור אתמול בכפר מלל עם אנשים טובים ושמחים בה בעיקר רדפתי אחרי המיקרופון על מנת לשיר וכמה שיותר חזק יותר טוב) פתחנו את הבוקר, בבוקר משפחתי יחד עם מצטייני הנשיא. ולא ,לא היינו גם אנחנו אצל פרס בגינה (עדיין לא, התכוונתי). אבל בכמה שנים האחרונות, התחילה מסורת בבית של הנשיא שלנו שנקראת "שרים עם הנשיא" (מקווה שאני לא טועה). שם, בבוקר יום העצמאות, נפגשים ראש הממשלה, שר הביטחון, הרמטכ"ל (איזה גבר יא אללה) והנשיא, ויחד עם המצטיינים ומשפחותיהם מקדישים שירים לכבוד החיילים ולחיי העם הזה. אז מי שלא יצא לו לראות- ממליצה משנה הבאה להתחיל במסורת. לראות את פרס שר כל כך מהלב, ובוחר שירים כל כך יפים כל שנה- מרגש אותי כל פעם מחדש. וגם הרמטכ"ל שלנו בחר שיר מקסים ("לאחד החיילים") שנחשפתי אליו היום בפעם הראשונה, והוא שר אותו כל כך יפה בעייני.
אחרי שצמרת המדינה סיימה לזייף קלות (חוץ מבוגי- איזה דיוק והתלהבות! הייתי בהלם!) וביבי סיים לזרז את פרס כי הוא מיהר אלוהים יודע לאן, ניגשנו לעבודה והתחלנו להכין את המתכונים. באחת הזמנו אלינו חברים טובים (משפחת ונגל וטרבלסי אין עליכם) לעל האש וצריך לעמוד בלו"ז…
היום שילבתי בין שני מתכונים מיוחדים, האחד, שהאמא הציעה, והוא הפרגיות המיוחדות שרכז הרימונים נותן להם את טעמם המשובח, והשני הוא קאפקייקס עצמאות. מאז שהייתי בארצות הברית הקאפקייקס הם אורחים קבועים אצלי במטבח. אפשר לעשות אותם במיליון סוגים שונים של מליות וציפויים ואולי בגלל זה אני אוהבת אותם ואפילו פינקתי את עצמי לחג הפסח בספר הקאפקייקס המפורסם של מרתה סטיוארט.
הבנתי מתגובות של אנשים, שיש חלוקה לקבוצות מבחינת קריאת הפוסט שלי. חלק קוראים רק את החלק הראשון של הסיפור, חלק קוראים רק את המתכון, חלק רק מסתכלים על התמונות, ויחידי הסגולה שסובלים את כל החפירות שלי- עוברים על כל הפוסט מתחילתו ועד סופו. אז רציתי שתדעו שיש מספיק נעמיש לכולם בכל חלק של הפוסט, וכל אחד יכול להמשיך לקרוא ולהסתכל על החלק שיותר אהוב עליו. אני מרגישה שמי שקורא את המתכון ואת איך שאני כותבת אותו, מכיר אותי לא פחות ממי שרואה את התמונות, או מי שקורא את מה שאני כותבת….
מסקנות מהימים האחרונים:
1. תאהב את עצמך כפי שאתה רוצה שיאהבו אותך וכפי שאתה חושב שמגיע לך שיאהבו אותך. אל תתפשר על פחות ממה שאתה חושב שמגיע לך. אפילו אם זה קשה ויקח זמן עד שתבין את זה. ההתפשרות- היא ההפסד הכי גדול במלחמה שלך נגד עצמך. ואם אתה מעריך את עצמך באמת- לא תתפשר על פחות מהטוב ביותר בשבילך (לא מושלם. כי אין מושלם. אבל על זה כבר נדבר בהזדמנות אחרת…)
2. יש מספיק זמן להכל, פשוט צריך למצוא אותו (תודה שירי שהזכרת לי את זה, ותודה לביצור שאמר את זה!)
3. אני אוהבת תרפיה. ואם עד עכשיו מצאתי את זה רק במטבח, היום אני יודעת שהתאהבתי בכתיבה. זה פשוט יוצא ממני, ואין לי ספק שאמשיך עם זה גם אחרי הפרויקט הזה שמתקרב לסיומו לאט לאט…
אז קדימה, נלך ישירות למתכונים!
פרגיות במרינדה שחבל על האף
מרכיבים:
חבילת פרגיות
שיפודי מתכת
2 בצלים גדולים חתוכים לרבעים
4 כפות רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות סויה
2 כפות סילאן
3 שיני שום קצוצות או 2 שיני שום קפואות
מלח
פלפל
2 כפות שמן זית
2 כפות רכז רימונים (שזה המרכיב הסודי שהופך את המרינדה למשהו מיוחד)
אז מה עושים?!
1. משרים ל24 שעות במקרר את הפרגיות (אחרי שניקינו אותם מעט) במרינדה של כל הטוב שכתוב למעלה חוץ מהבצל.
2. משפדים על שיפודי מתכת את הפרגיות ובינהן רבעי בצל (סבא היה אומר שככה הפרגיות מתבשלות יותר טוב כי הן מתבשלות גם מהחום של המתכת. אמא קנתה את שלנו בשוק בנצרת)
3. שמים על המנגל, לכמה דקות והופכים לצד השני! מגישים חם חם! זהירות- המתכת לוהטת!
4. אוכלים בהנאה גדולה כי זה טעים בטירוף.
קאפקייקס שוקולד מצופים בכל טוב
מרכיבים ל- 30 קאפקייקס
100 גרם קקאו
2 כוסות מים רותחים
350 גרם קמח מנופה
4 כפיות אבקת אפייה
כפית מלח
230 גרם חמאה רכה
2 כוסות סוכר
4 ביצים
3 וחצי כפיות תמצית וניל
אז מה עושים?!
- מחממים תנור מראש ל180 מעלות, מרפדים שקעים בעטרות נייר (זה חשוב כי מה שאצלי לא היה בתבנית שקעים איבד מצורתו במהלך האפייה)
- בקערה מערבבים מים רותחים עם קקאו, עד להמסה ומצננים מעט בטמפרטורת החדר. בקערה נוספת לנפות את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
- במיקסר עם וו גיטרה להקציף חמאה וסוכר לתערובת אוורירית, להוסיף ביצים אחת
אחת, להוסיף תמצית וניל ואת הקמח. - לערבל לתערובת אחידה ממש מעט זמן ואז להוסיף את התערובת של
המים והקקאו באיטיות ולערבל לאיחוד החומרים. עד שהתערובת נראית כך:
5. למלא שקעים עד ל-3/4 גובה (אני משתמשת בכף גלידה קפיצית זה הפטנט הכי גאוני למלא בלי בעיה) ולאפות כרבע שעה. לצנן על רשת.
מבחינת ציפוי הקאפקייקס יש מיליון ואחד סוגים של מילויים אני בחרתי בבסיסי ביותר והכי טעים מבחינתי.
מרכיבים:
–500 מ"ל שמנת מתוקה
-חבילת פודינג וניל
-מעט צבע מאכל כחול.
מקציפים לקצפת במיקסר עם וו הקצפה או במיקסר ידני ולקראת הסוף מוסיפים את הפודינג. מחלקים את התערובת ל-2. האחת, מעבירים לשקית זילוף, ובשנייה שמים כמה טיפות של צבע מאכל כחול מערבבים עד לאיחוד ושינוי צבע, ומעבירים גם אותה לשקית זילוף נוספת.
מקשטים רק לאחר שהקאפקייקס הצטננו.
ניצ עשתה את הדגל ישראל ! כל הכבוד כפרה עלייך !
ניפגש מחר, עם מתכון מבית אמא, שמשלב שמן זית, עשבי תיבול ושקדים ו…. עוד משהו.
שאו ברכה,
חג שמח,
אוהבת אתכם ואוהבת את המדינה הזאת יותר ממה שהיא מבינה
נעמיש



























