לחוח תימני

לחוח רך, עסיסי ומחורר בצורה שווה. מתוך געגועים לחמותי, שנפטרה בימים אלה לפני 12 שנים נכנסתי למטבח לנסות ולשחזר את טעמו הממכר

אלבום פרטי

חמותי האהובה, היתה תימניה מצויה, אישה חמה ומלאת נתינה. למרות שהמטבח לא היה החלק החזק שלה תמיד דאגה שיהיה בבית אוכל חם שנעשה בהמון אהבה. הספציאליטה שלה (לא יודעת איך אומרים בתימנית) היה הלחוח.

כשידעה שיש משפחה שיש לה ארוע משמח, או משפחה שחלילה יושבת שבעה, דאגה להשכים קום בבוקר ולהתייצב במטבח. לערום לחוחים על מגש ענק, לעטוף במגבת מטבח נקייה, ולחכות לישראל בנה, בעלי שיחיה, שיבוא לאסוף אותה ליעד.

הלחוח שלה היה רך, עסיסי, ומחורר בצורה שווה ומעוררת השראה. כך גם נהגה בימי שישי בבוקר, מכינה לחוח ומחכה לישראל שיגיע, אבל הפעם לקחת לורד, לארוחת השבת. אז מתוך געגועים לחמותי, שנפטרה בימים אלה לפני 12 שנים נכנסתי למטבח לנסות ולשחזר את טעמו הממכר.

אלבום פרטי
אלבום פרטי

 

לחוח תימני:

המצרכים:

חצי קילו קמח מנופה

3 כפות סולת

כף וחצי שמרים יבשים

כפית אבקת אפיה

כף סוכר

כפית מלח

4-5 כוסות מים פושרים

אופן ההכנה:

ראשית נערבב היטב את הסולת עם כוס מים פושרים.

נוסיף את הקמח, א. האפיה, הסוכר והשמרים ו-3 כוסות מים נוספות.

נערבב ביסודיות למניעת גושים. במידת הצורך, נוסיף עוד מים. העיסה צריכה להיות נוזלית, כמו ריוויון.

נכסה ונניח בצד כחצי שעה להתפחה, בשלב זה כבר נוצרות בועות אוויר והעיסה הופכת סמיכה.

ורד יהודה לחוחבמחבת

כעת ניקח מחבת טפלון, נשמן קלות עם נייר סופג, וניצק 1-2 מצקות מהבלילה ונשטח בהתאם לגודל המחבת. לאט לאט נוצרות בועות בבצק, והוא מקבל את צורתו המחוררת.

ורד יהודה לחוח במחבת

כשהשכבה העליונה נראית מוכנה, נכסה וננמיך את האש למשך דקה נוספת. אין צורך להפוך את הלחוח, החלק התחתון צריך להיות שחום קלות.

נוציא בעדינות על גבי מגבת ונניח להתקרר.

יש לצנן את המחבת היטב לפני היציקה הבאה, או לעבוד עם מחבת נוספת קרה.

חשוב לחזור על שלב הקירור של המחבת לפני כל הכנה של לחוח נוסף במידה ואתם עובדים עם מחבת אחת בלבד.

לחוח עם מרק ורד יהודה

הכי טעים להגיש עם מרק תימני אסלי שתמצאו מתכון שלו כאן, עגבנייה מרוסקת עם סחוג ובוורסיה שלי – דבש.

ב ת י א ב ו ן

veredyehuda
ראשית, אמא ל - 4 , רעיה מזה 32 שנה לאהוב נעורי, שותפי לחיים, ובהרבה מקרים גם לעבודה. מעצבת פנים, פריקית של טיולים והכרות עם עולם העיצוב על כל גווניו וסגנוניו. אוהבת לשלב טיולים, בארץ ובחו"ל עם חנויות עיצוב, לצלם, לקבל השראה ולשתף. נוהגת להשתמש בטרנדים גם בחללי העיצוב. תוך התחשבות בסגנון החיים של הלקוחות וחשיבה פונקציונאלית בטווח הארוך וכמובן עיצוב עכשיווי על זמני. בין לבין מבלה במטבח אהבתי הנוספת, מתנסה, מחדשת, בוחשת, ומעלה קלוריות....